Aan deze ijzersterke thuisreeks tegen STVV wil Club een vervolg geven

Dankzij de overwinning op Zenit verzekerde Club Brugge zich van Europees voetbal na de jaarwisseling. Een startbewijs voor de Europa League is alvast binnen, maar de ploeg is ook nog in de race voor de volgende ronde van de Champions League. Dinsdag spelen Philippe Clement en co de 'finale' in het Olympisch Stadion van Rome. Maar voordat de focus op die wedstrijd kan, moet er worden gewonnen van Sint-Truiden. In het verleden bleek dat geen enkel probleem.

Maar wat in de afgelopen jaren geen probleem leek, is dat dit seizoen vooralsnog wel. Club Brugge liet in de afgelopen weken opvallend veel punten liggen in de duels met de 'kleintjes'. Zo ging de ploeg onderuit op bezoek bij OH Leuven en speelde het gelijk tegen KV Mechelen en Moeskroen. Vooral het resultaat tegen laatstgenoemde baarde veel zorgen. Moeskroen is de hekkensluiter, maar hield in eigen huis eigenlijk heel eenvoudig stand tegen de landskampioen. Op bezoek bij de nummer laatst verspeelde Club niet alleen twee punten, maar ook de koppositie. Die is nu in handen van Beerschot, een van de twee promovendi. Beerschot deelt de koppositie in punten met Genk, maar gaat op basis van het onderlinge resultaat aan de leiding.

Okereke

Club Brugge is er uiteraard alles aan gelegen om de koppositie nog voor de winterstop weer in handen te krijgen. Drie punten tegen Sint-Truiden zijn dan ook meer dan welkom. In de afgelopen 24 jaar slaagde Blauw-Zwart er vrijwel altijd in om op eigen grond te winnen van STVV. In het afgelopen kampioensjaar deed Club dat nog met grootse cijfers. David Okereke, nog eens Okereke, Hans Vanaken, Percy Tau, Emmanuel Dennis en Siebe Schrijvers bezorgden de thuisploeg een 6-0 overwinning. Dat duel maakte onderdeel uit van Okereke zijn sterke start in het blauwzwarte shirt. Met vier doelpunten en één assist in zijn eerste drie competitieduels leek hij zijn belofte al vroeg in te lossen, maar vandaag de dag blijkt daar niets van waar.

https://www.youtube.com/watch?v=UwQbRuB9QIA

Ook in het seizoen 1997/1998 zegevierde Club met 6-0. Darko Anic en Khalilou Fadiga waren met respectievelijk twee doelpunten en twee assists de grote blikvangers. Het jaar ervoor stuurde Club Brugge STVV met een 6-1 nederlaag naar huis. Daarnaast zegevierde Blauw-Zwart ook eens met 5-0 en 5-1. Sinds het seizoen 1996/1997 scoort het er dus redelijk op los tegen de ploeg uit Sint-Truiden. Gert Verheyen kwam met zes treffers het vaakst tot scoren. Ook Hans Vanaken weet het doel van STVV goed te vinden: drie keer in vijf thuiswedstrijden.

De laatste keer dat STVV Club Brugge punten afsnoepte op Jan Breydel was in 2017. Het duel eindigde destijds in een 2-2 gelijkspel. Dat was het eerste puntje voor STVV tegen Club Brugge sinds 3 mei 2005. Toen eindigde het in 1-1. Sinds het seizoen 1996/1997 stonden Club en Sint-Truiden 22 keer tegenover elkaar op Jan Breydel. Daarvan wist de thuisploeg er maar liefst twintig winnend af te sluiten. Uitstekende cijfers om op voort te borduren.

Lees meer: