'Aankoop van vorig jaar mogelijk slachtoffer van brede selectie'

Roman Yaremchuk komt vlak voor tijd in het veld voor Ferran Jutglà
Roman Yaremchuk komt vlak voor tijd in het veld voor Ferran Jutglà Foto: © Orange Pictures

Na een teleurstellend seizoen rekent Club Brugge op Ronny Deila om de situatie te verbeteren. Een van de belangrijkste doelen van Deila is om Roman Yaremchuk weer in topvorm te krijgen. Volgens Het Nieuwsblad broedt de nieuwe coach mogelijk op een strategie die zijn voorgangers allemaal over het hoofd hebben gezien.

Volgens Het Nieuwsblad zou er binnenkort mogelijk verandering kunnen komen in de situatie waarbij zowel de geflopte recordaankoop als zijn concurrent Ferran Jutglà herhaaldelijk hebben gepleit voor een systeem met twee spitsen, wat oorspronkelijk ook de bedoeling was. Tot nu toe zijn ze echter zelden samen voorin verschenen. Het Nieuwsblad merkt op dat Yaremchuk destijds bij AA Gent het beste rendeerde, wat hoopvol kan zijn voor een mogelijke wijziging in de spelopstelling.

Er zijn in ieder geval genoeg opties beschikbaar, aangezien naast Jutglà en Romeo Vermant ook Victor Barbera en Igor Thiago zich inmiddels bij de aanvallende linie hebben gevoegd. Vooral voor Igor Thiago heeft Club Brugge opnieuw aanzienlijke bedragen uitgegeven. Om alle spelers op elkaar af te stemmen, zou Deila, die eerder bij Standard bewees tactisch flexibel te zijn, wel eens kunnen kiezen voor een formatie met twee spitsen.

Het is dus afwachten of Thiago en Yaremchuk een compatibel duo blijken te zijn - in het geval van Jutglà kan Club Brugge mogelijk al na één jaar weer geld verdienen.

Lees meer:
0 reacties