Aanstelling Visser waarschuwing voor Club en Antwerp

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/02/aanstelling-visser-waarschuwing-voor-club-en-antwerp/

Nog een paar nachtjes slapen en dan loopt Jan Breydel (grotendeels) vol voor de kraker tussen Club Brugge en Antwerp FC. De ontmoeting tussen de nummers twee en drie van de Jupiler Pro League staat onder hoogspanning. Maar met Lawrence Visser als scheidsrechter zullen beide ploegen toch een klein beetje met de rem erop moeten spelen.

De resultaten in het afgelopen weekend hebben de topper tussen Club Brugge en Antwerp FC nog een stuk meer beladen gemaakt. Antwerp FC was bij aanvang van de speelronde de nummer twee. De voorsprong op Club Brugge bedroeg twee punten. Bij een overwinning op KV Mechelen hadden de Antwerpenaren de druk op Blauw-Zwart kunnen vergroten. Maar ze gingen met 1-2 onderuit tegen de Malinwa.

Daardoor kreeg Club de uitgelezen kans om de tweede plek van Antwerp FC over te nemen. Van harte ging het niet, maar de ploeg van Alfred Schreuder boekte een 1-3 overwinning op Eupen. Daardoor klom ze over Antwerp FC heen naar de tweede plek. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt in de aanloop naar de topper in Jan Breydel echter slechts één punt. De druk staat er dus flink op bij beide ploegen.

Zowel Club als Antwerp FC kan zich geen puntenverlies veroorloven. Of die druk de kwaliteit van de wedstrijd ten goede komt, is nog maar de vraag. Maar we kunnen in ieder geval veel strijd verwachten. Antwerp FC zal er veel aan gelegen zijn om Club in de duels te krijgen, waarin het ongetwijfeld af en toe over het randje zal gaan. Maar met Visser als scheidsrechter kunnen beide ploegen zich niet heel veel veroorloven.

https://twitter.com/RoyalBelgianFA/status/1496160567576481801?s=20&t=okgAvQxP6G3j_Kvkmu3I3w

Kaarten, kaarten en nog eens kaarten

Visser werd dinsdag aangesteld als leidsman voor de ontmoeting in Jan Breydel. De 32-jarige arbiter floot dit seizoen negentien keer eerder een wedstrijd in de Jupiler Pro League. Daarin strooide hij met kaarten. Visser deelde al 92 gele kaarten uit. Daarnaast gaf hij ook al vijf keer een directe rode kaart. Vijf keer moest een speler met twee gele kaarten op zak voortijdig gaan douchen.

Als we de Europese wedstrijden ook meetellen, staat Visser na 23 duels op liefst 114 gele kaarten. In het afgelopen seizoen floot Visser 38 wedstrijden in alle competities en daarin deelde hij 138 gele kaarten uit. Als hij zijn lijn van de afgelopen maanden doortrekt, komt hij dit seizoen ongetwijfeld boven de 138 uit. In competitieverband was er slechts één wedstrijd waarin Visser niet naar zijn borstzakje greep. Opvallend genoeg was dat het bezoek van Club aan OH Leuven.

Visser had dit seizoen vijf keer eerder de leiding tijdens een wedstrijd van Blauw-Zwart. Daarin deelde hij negentien gele kaarten uit en twee keer moest er een speler met een dubbele gele prent op zak gaan douchen. De topper in Jan Breydel van aanstaande zondag wordt pas de tweede wedstrijd van Antwerp FC die onder leiding staat van Visser. Hij floot eerder dit seizoen de thuiswedstrijd van de Great Old tegen Standard. Visser had het er toen maar druk mee: tien gele én drie directe rode kaarten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Club Brugge
18:30
Standard Liège
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Cercle Brugge 15 4 25
5 Antwerp 15 17 24
6 Genk 15 13 24
7 Club Brugge 15 12 23
8 Standard Liège 15 -5 20
9 Sint-Truiden 15 -6 19
10 Mechelen 15 -3 18
Bekijk de hele stand