AC Milan-legende looft De Ketelaere: "Niveau van De Bruyne of Kroos"

Demetrio Albertini stopt Romario
Demetrio Albertini stopt Romario Foto: © Pro Shots

In Milaan gaan ze er inmiddels vanuit dat Charles De Ketelaere binnen afzienbare tijd wordt toegevoegd aan de selectie van AC Milan. Clublegende Demetrio Albertine blaast de loftrompet over de aanvaller van Club Brugge.

"Hij zal het niveau verhogen van AC Milan en groeien onder coach Pioli", zo begint Albertini in Het Nieuwsblad. "Hij is net zo veelzijdig als Boban was: haal inspiratie uit hem. Hij is niet alleen getalenteerd, hij weet zich ook beschikbaar te stellen voor de behoeften van het team en kan op verschillende posities spelen.”

"Ik denk dat hij het potentieel heeft om uit te groeien tot het niveau van De Bruyne of Kroos: verschillende types van spelers, maar wel in staat om uit te blinken in positie-wissels", zo vervolgt Albertini. "Dat is modern voetbal. In mijn tijd was Boban één van de weinigen die het voetbal op die manier las: hij was ongelooflijk modern en had buitengewone kwaliteiten. Die zorgden ervoor dat hij altijd op het hoogste niveau speelde, of dat nu als middenvelder, als vleugelspeler of als aanvallende middenvelder was. De Ketelaere is een totaal andere speler als Boban, maar hij is net zo veelzijdig. De Ketelaere kan in zijn voetsporen treden.”

Albertini, die in de jaren '90 één van de steunpilaren was van een ijzersterk AC Milan, heeft wel een voorkeur omtrent de positie van De Ketelaere. “Hij is in de eerste plaats een spelmaker. Een potentiële kampioen, omdat hij een moderne speler van internationale allure is en omdat hij op zijn 21e al meer ervaring heeft in de Champions League dan veel huidige AC Milan-spelers. Bovendien zal hij nog groeien onder coach Stefano Pioli, die al zo veel spelers beter maakte.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand