Afscheid bij Club Brugge viel Vormer zwaar: "Blijft pijn doen"

Ruud Vormer
Ruud Vormer Foto: © Pro Shots

Ruud Vormer verliet afgelopen januari na negen seizoenen Club Brugge. Het afscheid bij de Blauw-Zwarten valt de middenvelder nog altijd zwaar.

"Wow, dit is wel iets helemaal anders dan over de titel en de play-offs praten", merkt Vormer tijdens een interview met Het Nieuwsblad op als er over Club Brugge wordt gesproken. "Negen jaar is niet niets, hè. Ik heb er fantastische dingen meegemaakt, fans sturen me nog dagelijks berichtjes. Die huldiging in Jan Breydel was fenomenaal. Maar het blijft wat pijn doen. Het waren zonder twijfel de lastigste maanden uit mijn carrière."

Zo moest de voormalig aanvoerder rondjes lopen tijdens trainingen. "Toen ze tactisch gingen trainen, ja. Ik liep daar dan, samen met andere jongens die niet speelden als Noah Mbamba en Matej Mitrovic. Dat was triest. Terwijl ik echt gewoon nog goed was toen ik meespeelde. Niet leuk om mee te maken. En toen de ploeg op Europese verplaatsing was, bleef ik thuis en deed ik individuele looptrainingen", blikt Vormer terug.

Inmiddels speelt Vormer voor Zulte Waregem. "Hoefkens was wel eerlijk en heeft er volgens mij ook wel aan gedacht om mij nog een kans te geven, maar het gebeurde niet. En nu zit ik hier. Het was mede door de manier waarop het eindigde bij Club dat ik hier de eerste dagen zo geprikkeld was. Ik was gefocust, ik had er weer zin in. Dat gevoel heb ik nu trouwens weer", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand