Albert toont vertrouwen in Hoefkens: "Heeft wat nodig is om te slagen"

Carl Hoefkens met staff
Carl Hoefkens met staff Foto: © Pro Shots

Club Brugge heeft Ronny Deila aangetrokken als trainer, wat ertoe leidde dat hij Standard verliet. Aan de andere kant heeft Standard Carl Hoefkens, een voormalige trainer van Club Brugge, aangetrokken.

Het was al 26 jaar geleden dat een Vlaming voor het laatst aan het roer stond van een Waalse ploeg in de eerste klasse. Daarom wordt Carl Hoefkens gezien als de langverwachte Vlaamse opvolger van Jos Daerden bij Standard. Volgens analist Philip Albert zal het geen eenvoudige taak zijn voor Hoefkens om Ronny Deila op te volgen. Albert had eigenlijk verwacht dat Deila, de voormalige trainer van Club Brugge, naar het buitenland zou gaan. Dit maakt de aanstelling van Hoefkens een verrassing.

"Bij Standard staat Hoefkens voor een enorme uitdaging", meldt Sudinfo. "Wie zal er vertrekken? Wie zal er komen? Met welk budget? Krijgt hij inspraak in transfers? Het feit dat zijn komst al geregeld is voordat de trainingen worden hervat, terwijl de transfermarkt net is begonnen, is een voordeel. Hoefkens is een jonge, Belgische, ambitieuze coach, het soort keuze dat veel aantrekkingskracht heeft. Echter, hij moet zich ervan bewust zijn dat hij bij Standard nog meer onder druk zal komen te staan dan bij Brugge."

Albert blijft hopen op een goede afloop. “Hij zal altijd herinnerd worden als de man die Brugge naar de laatste 16 van de Champions League bracht en in zekere zin was hij de winnaar toen hij werd ontslagen, want de situatie werd er niet beter op na zijn vertrek. Door de uitdaging bij Standard aan te gaan, toont hij zijn ambities en ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Een jonge Belgische coach is een goede zaak. Je moet het hem nageven, hij heeft wat nodig is om te slagen bij Standard.”

Lees meer:
0 reacties