Alderweireld: "We hadden vat op de wedstrijd in de eerste helft"

Toby Alderweireld en Brandon Mechele
Toby Alderweireld en Brandon Mechele Foto: © BSR Agency

Royal Antwerp FC verloor zondagmiddag met 3-0 op bezoek bij Club Brugge. The Great Old heeft nog altijd geen punten behaald in de Champions' Play-Offs. Kapitein Toby Alderweireld nam zijn verantwoordelijkheid en kwam zeggen waar het fout liep tegen Club Brugge.

"We hadden vat op de wedstrijd in de eerste helft", begint de verdediger tegen Het Nieuwsblad. "Club Brugge zit in de goede flow, dus je weet dat ze wel wat kansjes zouden krijgen. Maar dan geven we onnodig een vrije trap weg en slikken we op een ongelukkig moment, vlak voor de rust, die 1-0. Ze speelden het goed uit daarna, terwijl wij aanvallend te weinig brachten."

Na drie speeldagen in de play-offs heeft Antwerp nog altijd niet gescoord. Alderweireld: "We krijgen kort na rust nog een mooie kans op 1-1 en als je die scoort, kan het hier nog een zenuwachtige boel worden. Voetballend is het zo slecht nog niet."

"Het draait tot aan de zestien van de tegenstander en dan creëren we te weinig. Het is heel makkelijk om nu te zeggen dat we niet scoren en niet dreigend zijn. Dit moeten we als team oplossen, maar momenteel doen we de andere teams niet genoeg pijn om meer te eisen", zo besluit Toby Alderweireld.

Lees meer:
0 reacties