Amrabat: "Hij kan me overal op het veld inzetten, zelfs als keeper"

Sofyan Amrabat
Sofyan Amrabat Foto: © Pro Shots

Sofyan Amrabat speelde voorheen bij Club Brugge. De middenvelder heeft stappen gemaakt en speelt inmiddels bij Manchester United. Tegen Crystal Palace stond hij voor het eerste in de basis.

Erik ten Hag liet hem tegen Burnley al debuteren en dat nota bene op de linksbackpositie. "Ik denk dat hij dat kan. Hij is een speler die het team helpt, en heeft de benodigde kwaliteiten", zo vertelde Ten Hag na afloop aan Sky Sports.

Ook Amrabat was blij. "Het was een perfecte avond. We hebben goed gespeeld en nog belangrijker, we hebben met 3-0 gewonnen. Al vanaf dat ik een kleine jongen ben, heb ik heel hard gewerkt om hier te komen. Het is geweldig om nu het shirt van United te mogen dragen, echt geweldig."

Amrabat stelt zich dienstbaar op. "Ik zei tegen de manager dat hij mij overal op het veld kan inzetten, zelfs als keeper als dat moet. Ik speelde nu als linksback, maar in die rol kon ik ook doorschuiven naar het middenveld. Ik kom graag aan de bal. Natuurlijk ben ik geen echte linksback die langs de zijlijn rent, maar op mijn manier heb ik het team wel kunnen helpen."

Lees meer:
0 reacties