Analisten spreken zich uit over titelstrijd: "Club doet niet meer mee"

Marc Degryse
Marc Degryse Foto: © Orange Pictures

Momenteel staat Union SG bovenaan in de Jupiler Pro League met acht punten voorsprong op de nummer twee van de ranglijst, RSC Anderlecht. Club Brugge staat op de derde plek maar met een flinke achterstand van zeventien punten op de koploper. Als Anderlecht en Club Brugge punten blijven laten liggen dan wordt de afstand groter dan hij nu al is.

Een aantal weken geleden zei analist, Marc Degryse, nog dat blauwzwart de grootste concurrent van Union wordt. Van die gedachte is hij snel afgestapt. "Het wordt toch Union die kampioen speelt, denk ik", zegt Degryse bij Vier-Nul. "Anderlecht gaat nog meedoen voor de prijzen en ze kunnen Union nog het leven zuur maken. Drie weken geleden zei ik nog dat het een tweestrijd met Club ging worden, maar dat was duidelijk te vroeg gesproken. Club doet niet meer mee. Daar ben ik van moeten afstappen. Het wordt een strijd met Anderlecht", aldus de analist.

Bij Frank Boeckx zijn er geen twijfels over wie er de titel binnensleept. "Als Anderlecht negen punten voorsprong op Club zou hebben, dan zou dat veel meer besproken worden. Union is weg hoor. Die gaan echt niet inzakken. Daarbij, ze verloren in negen matchen nog niet van Anderlecht. Daar moeten ze dus geen schrik van hebben", sluit Boeckx af.

Lees meer:
0 reacties