Anderlecht-iconen Van Himst en Jurion over Gouden Schoen: ''Ik zou hem een terechte winnaar vinden''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Olivier Deschacht (Anderlecht)

Jef Jurion (390 wedstrijden) en Paul Van Himst (566 wedstrijden) zijn twee iconen van Anderlecht die niet bepaald hoog oplopen met Club Brugge. Desondanks geven zelfs deze Paars-Witte legendes toe dat Ruud Vormer de Gouden Schoen verdient. Al zeggen ze dat ongetwijfeld met frisse tegenzin.

"Vormer mag van mij de Gouden Schoen winnen", opent Jurion in Het Laatste Nieuws. "Je kunt er niet naast kijken. Hij is het symbool van Brugge, een stevige ploeg. Je moet slimmer dan slim zijn om ze te kloppen, en niet zoals Vanhaezebrouck deed bij de 5-0."

Van Himst ziet ook een kandidaat-winnaar in het Astridpark rondlopen. "Er zijn er twee die kunnen winnen. Dendoncker op basis van de eerste stemronde, Vormer op basis van de tweede. Ik 'zijn' van Anderlecht, maar ik zou Vormer een terechte winnaar vinden - de impact van die jongen op zijn ploeg is enorm. Ik vergelijk hem een beetje met Boskamp destijds bij RWDM, en Jan heeft toen ook de Gouden Schoen gewonnen."

"Boskamp was een betere voetballer dan Vormer, Paul", pikt Jurion in. Van Himst knikt instemmend. "Ja, iétsje. Pas op, ik hoor van veel mensen dat de stijl van Vormer hen niet aanstaat. Maar je moet eerlijk zijn: Vormer verdient de Schoen, kijk maar eens naar zijn assists."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda