Anderlecht neemt beslissing over toekomst Diaby'

Diaby tekent bij Anderlecht
Diaby tekent bij Anderlecht Foto: © Vincent Duterne/Photo News

Abdoulay Diaby (29) maakte zich enkele maanden geleden onmogelijk bij de Club Brugge-aanhang. Onze ex-aanvaller ruilde de Spaanse zon in voor een overstap naar... Anderlecht. Daar gaat het niet zoals Diaby had verwacht.

Diaby begon aan het huidige seizoen bij Getafe. De Spaanse eersteklasser haalde de aanvaller op uitleenbasis weg bij Sporting Lissabon. In La Liga kon Diaby zich niet doorzetten. Hij mocht op een half seizoen één keer invallen en verzamelde zo amper zeventien speelminuten.

In de Copa del Rey mocht Diaby twee keer starten en kwam hij aan 105 minuten. Scoren deed de Malinees niet. Rond de jaarwisseling was het dan ook duidelijk voor Diaby: hij moest en zou vertrekken bij Getafe. Anderlecht rook zijn kans en klopte aan bij Sporting. De huurovereenkomst tussen Sporting en Getafe werd stopgezet en Diaby stapte op het vliegtuig naar België.

Te licht bevonden

Bij Anderlecht hoopte Diaby zijn carrière te herlanceren. Liep dat even anders uit, zeg... Onze ex-speler kon nooit overtuigen en slaagde er niet in om de twijfels van zich af te spelen. Dat resulteert nu in het feit dat Anderlecht niet verder wil met Diaby. La Dernière Heure schrijft dat de Brusselaars de aankoopoptie van 2,5 miljoen euro niet zullen lichten.

Diaby werd te licht bevonden door Anderlecht en moet straks nog maar eens op zoek naar een nieuwe club. Sinds zijn vertrek bij Club Brugge haalde Diaby overigens nooit meer zijn beste niveau. In zijn laatste seizoen bij blauw-zwart was de Malinees nog goed voor vijftien competitietreffers. In de jaren nadien haalde hij nooit meer de dubbele cijfers.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand