Anderlecht stookt vuurtje op in laatste fase van seizoen

Na de zwaarbevochten overwinning op KV Kortrijk bereidt Club Brugge zich voor op de topper tegen Anderlecht. De ploeg van Vincent Kompany werkte maandagavond in het duel met Antwerp FC flink aan het zelfvertrouwen. Ze is nog niet klaar met de Antwerpenaren. Niet alleen wacht in de Play-Off I mogelijk een dubbele ontmoeting. Ook zou Anderlecht naar verluidt hebben geïnformeerd naar de status van Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov. Beide spelers lopen na dit seizoen namelijk uit hun contract.

Dankzij de 1-2 zege in het Gulsporenstadion kon Club Brugge maandag rustig achterover leunen en kijken wat de achtervolgers in petto hadden. KRC Genk zegevierde tegen OH Leuven, terwijl Anderlecht Antwerp FC alle hoeken en gaten van het veld liet zien. De Antwerpenaren, die onlangs nog met 0-2 wonnen op Jan Breydel, hadden in eigen huis helemaal niets in te brengen. Ze mochten nog van geluk spreken dat Anderlecht er niet meer dan vier maakte. Door de overwinning van Paars-Wit blijft de strijd om de resterende tickets voor de Play-Off I onverminderd spannend.

Anderlecht hoopt Antwerp dus nog eens dwars te zitten. Niet alleen in de naderende Play-Off, als beide ploegen zich daarvoor weten te plaatsen, maar ook op de transfermarkt. De recordkampioen van België ziet de komst van zowel Mbokani als Refaelov wel zitten, alhoewel er van concrete interesse nog geen sprake is. Het seizoen is nog aan de gang, maar het is niet verboden spelers te benaderen wiens contract na dit seizoen afloopt. Het heeft er alle schijn van dat Mbokani en Refaelov transfervrij de deur op de Bosuil achter zich dicht trekken.

Dubbelslag

Beide spelers zijn zeer interessante opties voor Anderlecht, dat niet de middelen heeft om met geld te smijten. Mbokani zou op het Lotto Park de vervanger van Lukas Nmecha kunnen worden. Hij wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City en lijkt onhoudbaar. Mbokani kent Anderlecht als geen ander. Hij kende al twee passages bij Paars-Wit en won er drie titels. Dit seizoen wil het echter niet vlotten in het shirt van Antwerp. Mbokani sukkelt met blessures. Desondanks scoorde hij acht keer in 24 competitiewedstrijden.

Lior Refaelov van Antwerp FC
Vertrekt Lior Refaelov, oud-speler van Club Brugge, na afloop van dit seizoen transfervrij naar Anderlecht? (Photo by Jan De Meuleneir/Photo News)

En dan Refaelov. Een mogelijke transfer naar Anderlecht ligt door zijn verleden bij Club Brugge uiterst gevoelig. Het is natuurlijk de vraag hoeveel waarde hij daaraan hecht, alhoewel hij voor Blauw-Zwart maar liefst 234 wedstrijden speelde. In de zomer van 2019 vertrok hij transfervrij naar Antwerp, waarvoor hij in het seizoen ervoor al op huurbasis uitkwam. Refaelov is ook dit seizoen de grote smaakmaker bij de Great Old. Begin dit jaar mocht hij nog de Gouden Schoen in ontvangst nemen, na een jaar waarin hij onder meer zijn oude ploeg de das om deed in de bekerfinale.

Een vertrek naar een andere Belgische ploeg zou sowieso opvallend zijn. Niet alleen vanwege zijn verleden, maar ook omdat zijn zaakwaarnemer eerder dit kalenderjaar nog zei dat er in België geen enkel ander team is dat hem een betere deal kan aanbieden. ''En als ze hetzelfde geven, zal Lior altijd voor Antwerp kiezen'', klonk het doen. Wordt vervolgd...

Lees meer: