Antwerp FC haalt uit na transfer Refaelov naar Paars-Wit

Refaelov met de Gouden Schoen
Refaelov met de Gouden Schoen Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge begint zondagavond met een recordvoorsprong van acht punten aan de Play-Offs. Hoewel de titelstrijd dus al zo goed als beslist lijkt, hebben Antwerp FC, Anderlecht en KRC Genk nog genoeg voor te spelen. Paars-Wit gooit een paar dagen voor de openingswedstrijd nog wat extra olie op het vuur. De huidige nummer drie van België maakte maandagmiddag de komst van Lior Refaelov wereldkundig. De middenvelder verruilt Antwerp FC na afloop van dit seizoen transfervrij voor de ploeg van Vincent Kompany. De Antwerpenaren zijn niet te spreken over de handelswijze, zo in de aanloop naar Play-Off I.

De overgang van Refaelov naar Anderlecht zat er al een tijdje aan te komen. Vorige maand lekten de eerste geruchten naar buiten. Dat was, toeval of niet, in de periode dat Antwerp FC en Anderlecht elkaar troffen op de Bosuil. Refaelov was in Antwerpen in het bezit van een aflopend contract. De Great Old had hem graag langer aan zich willen binden, maar de speler kiest dus voor Paars-Wit. Afgelopen zaterdag meldde hij zich al op het trainingscomplex van de ploeg uit Brussel. Vandaag, op Refaelov zijn 35ste verjaardag, maakte Anderlecht zijn komst dus officieel.

Antwerp FC betreurt dat de transfer nog voor de start van de Play-Offs beklonken is. ''Vandaag werd RAFC op de hoogte gebracht van het feit dat Lior Refaelov de club zal verlaten op het einde van dit seizoen. Dat Lior een correct voorstel van RAFC om zijn aflopend contract te verlengen naast zich neerlegt en een andere uitdaging verkiest, hoort bij voetbal en moeten wij aanvaarden. De voetbalwereld heeft een reglementair en juridisch kader waardoor een club kan en mag spreken met een speler die de laatste 6 maanden van zijn contract ingaat'', klinkt het in het statement dat vanavond naar buiten kwam.

https://twitter.com/official_rafc/status/1386740655028850697?s=20

Communicatie

Vervolg: ''Het deel over communicatie en timing is echter vrij in te vullen en behoort tot de sportethiek. De geruchten en lekken van de laatste weken (al van voor de laatste onderlinge confrontatie) en het uiteindelijk officieel bevestigen van de overgang, op de vooravond van de Champions Playoff waarin beide clubs rechtstreekse concurrenten zijn, kan niet! Deontologisch hoort het niet, het beïnvloedt het strijden met gelijke wapens en een eerlijke sportieve competitie. RAFC betreurt dan ook deze handelswijze die onze club probeert te schaden en die het eveneens onmogelijk maakt om een correcte beslissing te nemen, noch voor de club noch voor de speler. Een discreet akkoord sluiten, de sportieve strijd aangaan en communiceren na de play-offs had gekund maar daar werd niet voor gekozen.''

Of Refaelov in de Play-Offs nog in actie komt voor Antwerp FC, is nog maar de vraag. Het zou zomaar kunnen dat Franck Vercauteren besluit om hem niet meer op te stellen. Zover lijkt het echter niet te komen. Althans, als we het statement moeten geloven. Antwerp wil zijn samenwerking met de creatieveling namelijk goed afsluiten. ''RAFC en Lior hebben elkaar de voorbije 3 seizoenen opnieuw op de kaart gezet en daar zijn en blijven we hem ontzettend dankbaar voor! Voor de laatste rechte lijn van 6 wedstrijden willen we de rangen sluiten. Dit sportief exceptioneel seizoen vraagt om een sterke eindspurt!''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand