AZ baalt van verliespartij: "Vitesse heeft één ding: Openda"

Loïs Openda juicht
Loïs Openda juicht Foto: © Pro Shots

Donderdagavond verloor AZ met 2-1 bij Vitesse in de eerste wedstrijd van de finale van de Play-Offs voor Europees Voetbal in Nederland. Het was Club Brugge-huurling Loïs Openda die de Arnhemmers in minuut 86 de winst bezorgde.

"Er waren twee momenten waarop we niet scherp waren en dan zit de bal erin", zei AZ-middenvelder Jordy Clasie na afloop tegen ESPN. "Als we vanaf het begin nog zuiverder waren geweest, hadden we meer kansen kunnen krijgen. We groeiden in de wedstrijd en vonden de vrije man. We kwamen niet in de problemen. Maar Vitesse heeft één ding: Openda."

Ook trainer van AZ, Pascal Jansen, baalt van het late doelpunt van Openda. "Je zag dat hij half met zijn rug naar het doel werd aangespeeld. Dan weet je dat hij zijn rechterbeen probeert te zoeken en moet je korter blijven verdedigen om een schot te voorkomen. Natuurlijk zijn de jongens teleurgesteld. De goal was totaal onnodig en zagen we niet meer aankomen, maar we wisten wel dat Openda in staat is om een wedstrijd zo te beslissen. Het is wat het is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda