Bakayoko breekt door bij PSV: "Achteraf nog niet klaar voor Club"

Johan Bakayoko na zijn eerste Eredivisie-doelpunt namens PSV
Johan Bakayoko na zijn eerste Eredivisie-doelpunt namens PSV Foto: © Orange Pictures

Johan Bakayoko speelde in België voor Oud-Heverlee Leuven, KV Mechelen, Club Brugge en RSC Anderlecht, maar wist bij geen van deze clubs door te breken. In Eindhoven is de Belg hard op weg om zijn belofte in te lossen.

Na een goed jeugdtoernooi met OHL kwam de vleugelaanvaller in de jeugdopleiding van Club Brugge terecht, maar een succes werd dit niet. "Ik ben opgegroeid in Overijse, voor mij was het dus de eerste keer dat ik zo ver van huis moest gaan voetballen", geeft Bakayoko aan in Het Nieuwsblad. "Thuis werd ik opgevoed in het Frans en op mijn twaalfde moest ik dus plots op internaat in Brugge."

"Achteraf bekeken was ik daar op die leeftijd nog niet klaar voor", herinnert de Belgische vleugelaanvaller zich. "Het lukte me niet om me aan te passen en op het einde van mijn eerste seizoen kreeg ik te horen dat het beter was dat ik op zoek ging naar een andere ploeg."

Op zijn zestiende meldt PSV zich voor Bakayoko. "Het project dat PSV me aanbood, was gewoon veel concreter", legt hij uit. "Doordat de beloften in de tweede klasse spelen, kon ik er sowieso sneller profvoetbal spelen. Dat heeft me geholpen om volwassener en slimmer te worden. Door tegen mannen te spelen heb ik geleerd dat je er met kracht alleen niet komt, maar dat je je lichaam ook slim moet gebruiken. En dat het uiteindelijk om winnen draait."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Mechelen -
za 8 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Westerlo -
zo 16 okt. 2022, 18:30
Pro League
Anderlecht -
-
Club Brugge -
wo 19 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Sint-Truiden -
za 22 okt. 2022, 20:45
Pro League
Union Saint-Gilloise -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Antwerp 9 15 27
2 Genk 9 13 22
3 Club Brugge 9 9 19
4 OH Leuven 9 3 17
5 Standard Liège 9 2 16
Bekijk de hele stand