Johan Bakayoko: "Ik zag het helemaal zitten toen Club voorbij kwam"

Johan Bakayoko
Johan Bakayoko Foto: © Orange Pictures

Johan Bakayoko is inmiddels een belangrijke speler voor PSV. Met zijn dribbels en acties brengt hij leven in de brouwerij bij de Eindhovenaren. Daarvoor heeft hij veel moeten opgeven, want al op zijn twaalfde verliet hij zijn thuisbasis.

"Ik groeide op met drie broers, er was altijd volop leven bij ons in huis", vertelt Bakayoko aan Voetbal International. "Mijn ouders komen uit Ivoorkust, dus mijn opvoeding had Afrikaanse invloeden. Tegelijkertijd was ik geboren in België en leerde ik daar alles ontdekken. Het was dus vooral een mix en ik was al op jonge leeftijd bovenal met de bal bezig. Op pleintjes en veldjes in de buurt. Alleen maar voetballen, voetballen, voetballen."

"Toen Club Brugge voorbijkwam, zag ik dat natuurlijk helemaal zitten", gaat de PSV'er verder. "Maar als ik er nu over nadenk, dan is twaalf jaar wel heel jong. Opeens moest ik zelf veel dingen doen en leren, weg van mijn familie. Met jongens vanuit het hele land. We hadden onderling een leuke band, maar tegelijkertijd moet je als jong ventje in een internaat wel zelf je weg vinden."

"Er komt veel op je af en daardoor was ik ook voetballend wel zoekende. Dat leverde in die jaren meerdere clubs op, maar overal heb ik wel iets geleerd en uiteindelijk heeft het bijgedragen aan de voetballer en persoon die ik nu ben", aldus Bakayoko.

Lees meer:
0 reacties