Baksteen gegooid naar Club Brugge-supportersbus: "Glas doorboord"

Een bal met het logo van Club Brugge
Een bal met het logo van Club Brugge Foto: © Pro Shots

De wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Club Brugge eindigde in een gelijkspel (1-1). Een aantal 'fans' van de thuisploeg waren hier overduidelijk niet blij mee. Zij probeerde twee supportersbussen van Blauw-Zwart te vernielen. Bij een daarvan vloog zelfs een baksteen door het raam.

Bij Het Nieuwsblad geven ze het woord aan een van de Club Brugge-supporters die in de getroffen bus zat. "Ter hoogte van de Carrefour in Anderlecht werden plots bakstenen richting de autocar gegooid. Op de benedenverdieping van de bus sneuvelde enkel het veiligheidsglas. Maar op de bovenverdieping belandde de baksteen in de bus: het glas werd doorboord."

Gelukkig raakte niemand gewond, maar het duurde wel even voordat de bus verder kon. "Omdat het om een verplichte combiregeling ging en onder politiebegeleiding stonden, konden we pas stoppen aan het tankstation in Drongen langs de E40", geeft de supporter aan. "Onderweg hadden we de politie en de veiligheidscel van Club Brugge al verwittigd. Zij gaan de zaak afhandelen."

Dit incident is helaas niks nieuws voor de Brugse aanhangers. "Natuurlijk is het niet leuk om zoiets mee te maken. Maar dit is niet de eerste keer. Vorig jaar op Antwerp maakten we iets soortgelijk mee. Het belangrijkste is dat hier geen gewonden vielen, want dit kon veel erger afgelopen zijn."

Lees meer:
0 reacties