Balanta solliciteert naar basisplaats tegen KV Kortrijk

In een poging om controle te krijgen over de wedstrijd haalde Alfred Schreuder Noa Lang tegen Union al na 45 minuten naar de kant. Éder Balanta kwam voor hem binnen de lijnen en met de Colombiaan in de ploeg stond het inderdaad beter.

Alfred Schreuder maakt in zijn eerste weken als hoofdtrainer van Club Brugge een hoop andere keuzes dan Philippe Clement, zijn voorganger. Zo heeft Bas Dost onder Schreuder weer een basisplaats, terwijl Ruud Vormer met de positie van defensieve middenvelder een nieuwe rol heeft gekregen.

Dat Vormer op die positie speelt, heeft alles te maken met de opbouw van Club. Die kan én moet in Schreuder zijn ogen veel en veel beter. Onder Clement koos de achterhoede van Blauw-Zwart te vaak en te snel voor de lange bal op Noa Lang of Charles de Ketelaere. Nu hebben de verdedigers de taak om de bal langer rond te spelen, met Vormer als schakelpunt tussen achter- en voorhoede.

De nieuwe rol voor de aanvoerder had als gevolg dat Éder Balanta in de eerste drie wedstrijden onder Schreuder op de bank begon. Maar daar lijkt zondag op bezoek bij KV Kortrijk verandering in te komen. Club werd donderdag tegen Union in de eerste helft bij vlagen overlopen door de koploper. Het was een klein wonder dat de bezoekers na 45 minuten nog niet hadden gescoord.

'Met Balanta hadden we meer controle op het middenveld.'

Brandon Mechele na afloop van het thuisduel met Union

Complimenten

Club Brugge raakte veel te vaak te snel de bal kwijt. Daardoor stond het middenveld volgens Schreuder ook niet goed. De Nederlander herstelde dat door Noa Lang na 45 minuten te vervangen door Balanta. Met succes. ''Met Balanta hadden we meer controle op het middenveld, dat zag je ook in de tweede helft'', leest het namens Brandon Mechele op de clubsite.

Ook Simon Mignolet zag dat het na rust wat beter ging. ''In de eerste helft controleerden we de wedstrijd niet en hielden we te moeilijk de bal in de ploeg. Dat hebben we tijdens de rust bijgestuurd. Tactisch werd het beter, hielden we de bal in de ploeg en hadden we meer controle'', aldus de goalie. Een groot compliment voor Balanta, die het in de afgelopen weken niet makkelijk had.

Onder Clement was Balanta in de eerste seizoenshelft onomstreden. Nu heeft hij ook aan Schreuder zijn visitekaartje afgegeven. Een basisplaats tegen KV Kortrijk valt daarom niet uit te sluiten.

Lees meer: