Basisplaats voor De Cuyper en Van den Keybus tegen Antwerp

Daags nadat Club Brugge zich ten koste van Deinze wist te verzekeren van de volgende ronde van de Croky Cup, hopen Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus dat ook te doen. De Cuyper en Van den Keybus komen dit seizoen op huurbasis uit voor KVC Westerlo, waarmee ze dik aan kop gaan in 1B. In het bekertoernooi wacht echter een pittige klus: Antwerp FC verslaan.

De Cuyper en Van den Keybus zijn twee grote talenten uit de jeugdopleiding van Club Brugge, maar hadden nog geen zicht op een basisplaats in de hoofdmacht. In het afgelopen seizoen maakten ze hun minuten vooral voor Club NXT. De beloften komen dit seizoen uit in de Pro League U21. Nog een jaar Club NXT zagen De Cuyper en Van den Keybus niet zitten. Het was waarschijnlijk ook niet goed geweest voor hun ontwikkeling. Een overstap naar KVC Westerlo daarentegen wel. De Kemphanen zijn erg ambitieus. Ze hopen volgend seizoen eindelijk de stap naar 1A te maken. Vooralsnog zijn de Kemphanen goed op weg.

Ze zijn na negen wedstrijden nog altijd ongeslagen. De voorsprong op nummer twee Waasland-Beveren bedraagt al zeven punten. In de competitie is voorlopig dus niets aan de hand. Maar hoe weerhoudt KVC Westerlo zich tegen een Belgische topclub? De Kemphanen mogen dat vanaf 20.45 uur laten zien. De Cuyper en Van den Keybus zijn er vanwege hun blauwzwarte hart extra op gebrand om Antwerp FC te verslaan. Beiden staan in ieder geval, zoals verwacht, aan de aftrap. Dat geldt ook voor Björn Engels. De oud-speler van Club, inmiddels spelend voor Antwerp FC, was zondag nog trefzeker tegen zijn oude ploeg. Hij pakte ook een rode kaart.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1453790730930081793?s=20
https://twitter.com/official_rafc/status/1453780192049127431?s=20
Lees meer: