Beelden: opluchting en blijdschap bij Club NXT

Rik De Mil, trainer van Club NXT
Rik De Mil, trainer van Club NXT Foto: © Ts/Photo News

Terwijl de hoofdmacht zich klaarmaakte voor de topper in Brussel, nam Club NXT het op eigen veld op tegen Lierse Kempenzonen. De honger naar drie punten was enorm bij de beloften van Blauw-Zwart. In het duel met de voorlaatste lukte het eindelijk weer eens om die binnenboord te houden. De ploeg van Rik De Mil voetbalde zich naar een verdiende en fijne overwinning. De beelden die Club NXT maandagavond deelt op social media, mogen er dan ook zijn.

Hoewel de cijfers een ander verhaal vertellen, doen de beloften van Club Brugge dit seizoen echt niet per se onder voor de andere ploegen in 1B. Dit kalenderjaar kreeg Club NXT al vaak de complimenten. Het is natuurlijk altijd fijn als je waardering krijgt voor het spel dat je op de mat legt, maar uiteindelijk gaat het om de punten. En daar ontbrak het een hele lange tijd aan. Op 3 maart jongstleden behaalde Club NXT dan eindelijk het eerste punt in het nieuwe jaar. Bij de rentree van De Mil, die in de twee weken ervoor de leiding had bij de hoofdmacht, boekten de beloften een knap gelijkspel tegen Westerlo.

Jaloezie

Een vervolg kreeg dat resultaat echter niet. Club NXT verloor vervolgens van achtereenvolgend Lommel, Seraing en Deinze. In de tussentijd was de toekomst van de beloften onderwerp van gesprek. Ligt die in 1B? Of neemt Club NXT na slechts één seizoen alweer afscheid van het betaald voetbal? Daar heerst nog veel onduidelijkheid over. Hoewel de resultaten niet bepaald om over naar huis te schrijven zijn, kan Club Brugge tevreden zijn met hoe een aantal spelers zich ontwikkelt. Ignace Van Der Brempt, Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus, bijvoorbeeld. Spelers die vorig seizoen al debuteerden in de hoofdmacht en dit seizoen de kans krijgen om zich op een goed niveau verder te ontwikkelen.

Ook Philippe Clement heeft daar profijt van. Hij deed dit seizoen al vaak genoeg een beroep op een speler die normaal gesproken zijn minuten maakt bij de beloften. Terwijl Club Brugge in zijn handjes klapt, kijken andere topploegen met jaloezie naar de ontwikkelingen in Brugge. Zij vinden het niet eerlijk. Hein Vanhaezebrouck, coach van KAA Gent, vindt het zelfs iets weg hebben van competitievervalsing. Het is dan ook nog maar zeer de vraag waar de discussie over de toekomst van de beloftenteams eindigt. Club Brugge en Club NXT hopen natuurlijk dat die de beloften in 1B houdt. In de tussentijd moet De Mil er alles aan doen om met zijn ploeg reclame te maken voor de beloftenteams.

Loon naar werken

Dat gaat steeds beter. Vorige week maakte Club NXT al een goede indruk op bezoek bij RWDM, maar resulteerde dat nog niet in een overwinning. Zondagmiddag kreeg het eindelijk loon naar werken. Dat de komst van Lierse Kempenzonen daarvoor nodig was, is geen toeval. Club NXT boekte zijn eerste overwinning namelijk ook tegen de ploeg uit Lier. Gisteren was het dus weer raak. De zege deed zichtbaar iets met de beloften, die er enorm hard voor gestreden hebben. Geniet van de beelden!

https://twitter.com/ClubNxt/status/1381661893564248075?s=20
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand