Beerschot spreekt zich uit tegen komst van Super League

Raphael Holzhauser van Beerschot
Raphael Holzhauser van Beerschot Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Na jaren speculeren, lijkt het er nu echt van te komen: een Super League. Twaalf Europese clubs kondigden zondagavond de oprichting van een nieuwe competitie aan. Dat brengt nogal wat teweeg. De UEFA sprak zich er vrij snel tegen uit, gesteund door de Belgische voetbalbond. Ook Beerschot, dat zich zondagavond niet wist te plaatsen voor Play-Off II, bracht een statement naar buiten. Zal Club Brugge ook van zich laten horen?

Het afgelopen weekend stond in België in het teken van de laatste speeldag van de reguliere competitie. Club Brugge was uiteraard al lang en breed zeker van een plekje in Play-Off I, maar Anderlecht en KV Oostende streden nog om het laatste ticket. Uiteindelijk ging dat naar Paars-Wit, dat in en tegen Sint-Truiden genoeg had aan een doelpunt van Yari Verschaeren. Ook de deelnemers van Play-Off II zijn sinds zondagavond eindelijk bekend. Beerschot had goede hoop dat het zich alsnog zou kwalificeren, maar de promovendus ging met harde cijfers onderuit in Luik: 3-0.

Daardoor viel het als uiteindelijke nummer negen net buiten de boot. Op het social media kanaal van de ploeg uit Antwerpen ging het echter al snel over andere zaken. ''Beerschot zal niet deelnemen aan de Super League'', klonk het op Twitter. Het was natuurlijk een reactie op de aankondiging van clubs zoals Liverpool, Manchester United, Real Madrid en Juventus, die een eigen competitie willen omdat ze het niet eens zijn met het huidige systeem van de UEFA. Het is overigens nog maar de vraag of die competitie er daadwerkelijk komt, of dat de aankondiging een poging is om de Europese voetbalbond nog meer onder druk te zetten.

https://twitter.com/kbeerschotva/status/1384050650162417664?s=20

Wat die Super League precies inhoudt? Het is de bedoeling dat uiteindelijk twintig clubs daaraan gaan deelnemen: de vijftien clubs die de nieuwe competitie hebben opgericht en vijf clubs die zich hebben gekwalificeerd op basis van de prestaties in het voorgaande seizoen. Met deze eigen competitie zullen de topclubs nog meer geld verdienen en nemen ze financiële risico's weg. De grootmachten zijn namelijk zeker van deelname.

In dit liveblog van Het Laatste Nieuws kun je de laatste verrichtingen over de komst van de Super League volgen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand