Bekerdrama: Gent schakelt tienkoppig Club Brugge uit

Club Brugge is er woensdagavond niet in geslaagd om zich ten koste van KAA Gent te plaatsen voor de bekerfinale. Waar de ploeg van Alfred Schreuder een maand terug nog met 0-1 won op Gent, ging ze in eigen huis met harde cijfers onderuit: 0-3.

Twee dagen na de overtuigende zege op Antwerp FC was er nog meer goed nieuws voor Club Brugge. Charles de Ketelaere bleek immers fit genoeg voor de tweede halve finale tegen KAA Gent. Maar voor een basisplaats kwam het nog te vroeg. Schreuder koos voor dezelfde elf als drie dagen terug. Sargis Adamyan mocht het dus wederom vanaf het begin laten zien. Denis Odoi stond weer op '6' en Andreas Skov Olsen en Tajon Buchanan bezetten de flanken.

De 4-1 overwinning op Antwerp FC was fraai en de manier waarop maakte veel indruk. Maar KAA Gent zakte zonder angst af naar Jan Breydel. Geef de ploeg van Hein Vanhaezebrouck eens ongelijk. Ze won dit seizoen immers al twee keer van haar rivaal. Dat Club met een 1-0 voorsprong begon aan de return, mocht gezien de vele kansen voor KAA Gent in de heenwedstrijd een klein wonder heten. Maar van dat voordeel kon Club amper genieten.

Vroege domper

In de tweede minuut was het namelijk al raak voor de bezoekers. Vadis Odjidja-Ofoe reageerde het meest attent op een afgeslagen vrije trap en zag zijn poging met de nodige mazzel achter Simon Mignolet verdwijnen: 0-1. Een flinke domper voor de thuisploeg, die dus direct moest achtervolgen. Het initiatief kwam bij Club te liggen. En dan wordt er vanzelfsprekend gekeken naar Hans Vanaken, die voor de openingen moet zorgen.

Bijna stelde hij na een prachtige pass Skov Olsen in straat om te scoren. De Deen kon echter net niet bij de bal. De volgende kans was voor Vanaken zelf, mede mogelijk gemaakt door doelman Davy Roef. Vanaken schoot echter via Roef in het zijnet, waar de Rode Duivel beter voor een breedtepass had kunnen kiezen. Club werd sterker en sterker en drong Gent steeds verder terug. Maar ook Adamyan kon, na een uitstekende aanval, niet doeltreffend uithalen.

Club speelde goed, met veel druk op de Gentse achterhoede. Maar het vizier stond simpelweg niet op scherp in de eerste helft. Daarvoor betaalde Club een hoge prijs, want KAA Gent was dodelijk efficiënt. De bezoekers kwamen na de 0-1 amper in de buurt van Mignolet, maar leidden bij rust wel met 0-2. Alessio Castro-Montes verschalkte Mignolet tien minuten voor het rustsignaal met een afstandsschot voor de 0-2. Het had er bij rust nog lelijker uit kunnen zien voor Club, maar gelukkig kopte Laurent Depoitre tegen de paal.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1499120745477255170?s=20&t=erppuOb0EG8OGyeKjJuu9w

Genadeklap volgt al snel

Uitdoelpunten tellen sinds dit seizoen niet meer dubbel, dus er was nog geen reden tot paniek. Maar de supporters waren er logischerwijs niet gerust op. En daar kwam in de openingsfase van de tweede helft geen verandering in. Het tweede bedrijf begon dramatisch. Odoi werd na een tik in het gezicht van Tarik Tissoudali met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Kort daarna maakte Depoitre er ook nog 0-3 van. Waar hij voor rust nog tegen de paal knikte, trof hij ditmaal wel doel.

Bij aanvang van de tweede helft was de opdracht voor Club duidelijk: minstens één keer scoren om een verlenging af te dwingen. Dat moest toch kunnen. Maar na de 0-3 van Depoitre had de thuisploeg een wonder nodig. Die hoopte Schreuder te bewerkstelligen met de entree van Eduard Sobol, Éder Balanta en Bas Dost. Maar Club was in de tweede helft bezig aan een kansloze missie. Kansen creëren met tien man kost ongelooflijk veel kracht en dan dreigde ook nog telkens de Gentse tegenaanval.

Doelpunten vielen er echter niet meer in Jan Breydel. Het spel lag in het laatste halfuur vaker wel dan niet stil. Zo werd het een avond om heel snel te vergeten voor Club Brugge. Het bekeravontuur begon zo fraai, met vier zeges op een rij, waaronder een spectaculaire op KRC Genk. Maar die hebben allemaal geen waarde als je op eigen veld wordt uitgeschakeld door een rivaal. En dat ook nog eens met duidelijke cijfers. Zo blijft de bekerdroogte aanhouden. De laatste eindzege dateert inmiddels van bijna zeven jaar geleden...

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1499136973604376579?s=20&t=UOCTmPS-c12KKguZ2CPrHg
Lees meer: