'Bekritiseerde Nederlandse middenvelder zat bijna bij Club Brugge'

Kenneth Taylor
Kenneth Taylor Foto: © Pro Shots

Ajax-speler Kenneth Taylor beleefde met Nederland vrijdag tegen Frankrijk een dramatische avond. Zijn team verloor met 4-0, maar er was ook veel kritiek op hem persoonlijk en daarom werd hij al na een half uur gewisseld. Het blijkt dat de 20-jarige middenvelder vorig seizoen nog nadrukkelijk in beeld was bij Club Brugge.

Alfred Schreuder was toen nog de coach was bij Blauw-Zwart. Hij zei in september tegen Voetbal International: "Het klopt dat ik destijds in hem een versterking voor Club Brugge zag. Kenneth kon naar meerdere clubs maar hij wilde maar bij één club spelen en dat was Ajax. Dat siert hem ook. Hij is een jeugdproduct en wil absoluut hier slagen. Daar is hij goed mee bezig."

Taylor bevestigde dat hij destijds met Schreuder over een mogelijke transfer heeft gepraat. "Daaruit bleek dat de trainer me heel graag wilde hebben. Als diezelfde trainer vervolgens naar Ajax gaat, is dat natuurlijk goed nieuws. Zijn manier van voetballen en hoe hij over voetbal denkt, past heel goed bij hoe ik in elkaar zit. Ook vindt hij dat ik het echte Ajax-DNA heb."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand