Belangen zijn groot bij Club YLA op slotdag 2021

Terwijl Club Brugge zich voorbereidt op de ontmoeting met OH Leuven in de Croky Cup, speelt Club YLA dinsdagavond haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Een hele belangrijke, want concurrenten RSCA Women en OH Leuven komen tegen elkaar in actie.

Club YLA beleeft een turbulent jaar. Na een teleurstellende tweede helft van het afgelopen seizoen waren de verwachtingen niet heel hooggespannen. Maar er stond in de eerste maanden van dit seizoen geen enkele maat op de ploeg van Dennis Moerman. Ze won haar eerste zeven duels in de competitie en ging dus fier aan kop. Maar daarna kwam de klad er even in te zitten. Club YLA verloor van KAA Gent Ladies en OH Leuven Ladies en speelde gelijk tegen Standard Fémina. Daardoor moesten Moerman en co de koppositie afstaan aan OH Leuven Women. Club YLA wist van het weekend te winnen van Zulte-Waregem, waardoor het vooralsnog aansluiting houdt bij de top.

De achterstand op koploper OH Leuven bedraagt zes punten, terwijl het verschil tussen nummer twee RSCA Women en de Brugse dames vijf punten is. Nu nog. Daar komt dinsdagavond mogelijk verandering in. Terwijl Club YLA om 20.00 uur aftrapt bij KRC Genk Ladies B, beginnen OH Leuven en RSCA Women aan het rechtstreekse gevecht om de koppositie. Bij een gelijkspel is Club YLA de lachende derde. Maar dan moeten de Brugse dames natuurlijk zelf wel zien te winnen van KRC Genk Ladies B. Dat belooft geen makkie te worden. KRC Genk Ladies B en YLA stonden dit seizoen al twee keer eerder tegenover elkaar. Beide ontmoetingen werden weliswaar gewonnen door de Brugse dames, maar dat was twee keer met slechts één goal verschil (1-0 in de competitie en 1-2 in de beker).

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1473231939884703744?s=20

Lees meer: