België ontsnapt en wint met nipt verschil van een sterker Canada

Michy Batshuayi viert zijn treffer tegen Canada
Michy Batshuayi viert zijn treffer tegen Canada Foto: © Pro Shots

De Rode Duivels mochten woensdagavond ook voor het eerst aantreden op het WK in Qatar. Canada was de eerste tegenstander van België.

België begon de wedstrijd absoluut niet sterk en het was Canada dat eigenlijk de gehele eerste helft domineerde. De Noord-Amerikanen kregen dé opgelegde mogelijkheid vanaf de strafschopstip, maar Alphonso Davies schoot de penalty slecht in. Op slag van rust waren het dan toch de Rode Duivels die plotseling toesloegen. Michy Batshuayi profiteerde van matig verdedigen en zette de Belgen op een onverdiende 1-0 voorsprong.

Roberto Martinez green in de rust in en bracht Amadou Onana en voormalig Club-speler Thomas Meunier binnen de lijnen. Beiden pakten al snel een gele kaart, maar het was vooral Onana die in de eerste twintig minuten na rust met een aantal tackles zich liet gelden. Ook Loïs Openda mocht in de tweede helft, die niet zo enerverend was als de eerste, zijn opwachting maken. Veel grote kansen werden er niet meer gecreëerd, waardoor België de wedstrijd nipt met 1-0 wist te winnen.

Opstelling België: Courtois; Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen; Castagne, Witsel, Tielemans (46. Onana), Carrasco (46. Meunier); E. Hazard (62. Trossard), Baytshuayi (78. Openda), De Bruyne.

Opstelling Canada: Borjan; Johnston, Vitoria, Miller, Laryea (74. Adekugbe); Hoilett (58. Larin), Eustáquio, Hutchinson (58. Koné); Buchanan, David, Davies.