België uitgeschakeld; Buchanan en Larin onderuit en naar huis

Cyle Larin in actie namens Canada
Cyle Larin in actie namens Canada Foto: © Pro Shots

Het WK zit erop voor de Rode Duivels. België is uitgeschakeld na een 0-0 gelijkspel tegen Kroatië. Ook Club Brugge-spelers Cyle Larin en Tajon Buchanan zijn uitgeschakeld met Canada.

Larin en Buchanan hadden allebei een basisplaats in de wedstrijd met Marokko, maar verloren met 1-2. Al vroeg in de wedstrijd profiteerde Marokko van een fout van Canada. Keeper Milan Bojan schoot de bal zo in de voeten bij Hakim Ziyech, die vanaf ruime afstand vervolgens fraai raak schoot.

Youssef En-Nesyri zette Marokko vervolgens op 0-2. Canada deed vijf minuten voor rust echter nog wel wat terug. Via een eigen goal van Nayef Aguerd werd het 1-2. Meer dan dat volgde er echter niet. Buchanan speelde de gehele wedstrijd, Larin werd na een uur gewisseld.

België speelde met 0-0 gelijk tegen Kroatië en eindigt daardoor als derde in de poule. De Rode Duivels kregen meerdere (grote) kansen, maar wisten deze niet te benutten.