België verliest, met Mignolet en Vanaken, ruim van Nederland

Simon Mignolet
Simon Mignolet Foto: © Pro Shots

België heeft vrijdagavond de interland tegen Nederland met 1-4 verloren. De Rode Duivels begonnen met twee spelers van Club Brugge aan de aftrap. Simon Mignolet verdedigde het doel en Hans Vanaken stond in de voorhoede opgesteld.

België was het eerste kwartier de bovenliggende partij en het was Timothy Castagne die dichtbij de openingstreffer was. De speler van Leicester City raakte, na slecht wegwerken van Aké, de lat. Na een kwartier spelen kreeg Nederland, na een fout van de Bruyne, uit het niets een kans. Berghuis kon alleen op doel af maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Mignolet. Een minuut later was het Memphis die een treffer op zijn schoen had. De aanvaller schoot uit een voorzet van Blind net naast.

Vanaf dat moment bepaalde Nederland de wedstrijd. Na een half uur spelen schoot Blind net naast. De beloning voor Oranje kwam vijf minuten voor rust. Steven Bergwijn zorgde middels een uitstekend afstandsschot voor de 0-1. Enkele minuten later ging de bal ook op de stip, na vermeend hands van Castagne. De VAR bepaalde echter anders, waardoor België met een 0-1 achterstand aan de thee kon.

Hans Vanaken bleef, samen met Eden Hazard, na de rust achter in de kleedkamer. Ze werden vervangen Amadou Onana en Dries Mertens. Deze wisselingen leidden niet tot succes. Het was het Nederlands elftal dat vijf minuten na rust de voorsprong verdubbelde door een doelpunt van Memphis. Na een uur spelen werd het zelfs 0-3. Een schot van Berghuis kon door Mignolet nog naar de zijkant worden verwerkt, waarna Daley Blind met een afgemeten voorzet Dumfries bediende. De verdediger kon bij de tweede paal eenvoudig scoren.

De doelpunten honger van Oranje was nog niet gestild. In de 65ste minuut wist aanvoerder Van Dijk, middels een lange pass, het hoofd van Daley Blind te vinden. Deze bediende koppend Memphis die daarna zijn tweede doelpunt van de avond liet aantekenen. Na de 0-4 nam Oranje gas terug en kwam België ook weer sporadisch tot een aanval. Een kwartier voor tijd leek Castagne de eretreffer te laten aantekenen maar de VAR had in de aanloop naar het doelpunt buitenspel geconstateerd.

De eretreffer voor België kwam er uiteindelijk toch. In de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Batshuayi, na een voorzet van Alderweireld, voor de 1-4 eindstand.