Bijzondere avond lonkt voor nieuwkomer Hendry

Jack Hendry maakte op de valreep van de transferperiode overstap naar Club Brugge. Vrijdagavond kan hij zijn eerste opwachting in Blauw-Zwart maken. Tegen KV Oostende, de club die hij onlangs verruilde voor de landskampioen.

In de persoon van Stanley Nsoki had Club al gereageerd op het vertrek van Odilon Kossounou. De Ivoriaan verkaste voor een recordbedrag van bijna dertig miljoen euro naar Bayer Leverkusen. Er wordt dus nogal wat gevraagd van zijn opvolger. Philippe Clement ziet Nsoki weliswaar elke dag progressie maken, maar op het veld kwam het er nog niet echt uit. Toch was zijn absentie tegen KAA Gent merkbaar.

Zijn schorsing bracht een serieus probleem aan het licht, namelijk dat de spoeling achterin wel heel dun was. Dat Clement op Gent koos voor Ignace Van der Brempt als centrale verdediger, zei eigenlijk wel genoeg. Na de pandoering besloot Club toch nog de markt op te gaan voor een verdediger. Die vond de landskampioen bij KV Oostende. Jack Hendry, dus.

De Schot kwam in het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor de Kustboys. Hij maakte zo'n dusdanig goede indruk, dat KV Oostende hem afgelopen zomer definitief overnam. Ook in de eerste wedstrijden van dit seizoen bewees hij te zijn uitgegroeid tot een van de beste spelers op zijn positie in België. Heel gek was het dus niet dat Club in zijn zoektocht uitkwam bij Hendry.

Vrijdagavond kan hij dus zijn debuut maken voor Club, tegen zijn oude ploeg. Clement heeft hem opgenomen in de wedstrijdselectie. Omdat Brandon Mechele donderdag pas terugkeerde bij Club, zullen wij niet vreemd opkijken als Hendry direct aan de aftrap staat.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1436223881929502721?s=20

Lees meer: