Bizarre fout VAR en nadeel voor Club: "Geen enkele verklaring"

Onbegrip bij Club Brugge
Onbegrip bij Club Brugge Foto: © Pro Shots

Peter Vandenbempt is geschokt over de VAR-fout tijdens het duel tussen Club Brugge en Mechelen. Een zuiver doelpunt werd dankzij de VAR tóch afgekeurd.

Helaas moeten we er de VAR bij halen. Club Brugge scoorde wel, maar de videoscheidsrechter heeft de verkeerde beslissing van de lijnrechter niet gecorrigeerd. Het moment waarop ik afhaak. We vonden het al verdacht dat er geen buitenspellijn getoond werd en nu blijkt dat de VAR het niet nodig achtte. Terwijl er bovenaan nog een verdediger liep die Thiago onside zette", opent hij zijn analyse bij Sporza.

"Een menselijke fout heet dat dan, maar dat kan je toch niet meer aanvaarden? Het is simpelweg onprofessioneel en onverantwoordelijk gedrag van iemand met een grote verantwoordelijkheid. Is het een gebrek aan focus? Te veel stress om snel te moeten handelen?", vraagt Vandenbempt zich af.

De schok is groot. "Geen idee, maar geen enkele verklaring houdt steek. Tenzij er iemand flauw gevallen is of de VAR-booth in brand stond. Het is echt geen troost dat het ook in het buitenland gebeurt. In de Serie A of in de Premier League zelfs. Het erge vind ik dat het werk van de mensen, die hun uiterste best doen om de VAR te laten functioneren, teniet wordt gedaan. Pijnlijk."

Lees meer:
0 reacties