Bjorn Meijer over oude club: "Ik zat met open mond te kijken"

Bjorn Meijer
Bjorn Meijer Foto: © Orange Pictures

Bjorn Meijer is nu van grote waarde bij Club Brugge, maar speelde tot en met de zomer van vorig jaar nog bij FC Groningen. Hij zag afgelopen de wedstrijd van zijn oude club in de Euroborg met lede ogen aan.

Tijdens een persmoment bij Jong Oranje geeft hij aan: "Het begon nog heel leuk." Dat sentiment sloeg al snel over bij het incident met Groningen-verdediger Jetro Willems. "Ik zat met open mond te kijken en dacht: wat gebeurt hier nou?! Ik zat er best ver vanaf, maar al snel hadden mensen achter me een filmpje. Nou, dat is moeilijk om naar te kijken als supporter van FC Groningen." De wedstrijd eindigde in een 0-2 verlies voor de Groningers.

Bij Club Brugge speelt Meijer ook nog met een andere Nederlandse collega met wie hij een erg goede band heeft. Dan heeft hij het niet over Noa Lang, maar over voormalig aanvoerder Ruud Vormer. De 34-jarige middenvelder is momenteel uitgeleend aan Zulte Waregem. "Ik heb nu nog steeds goed contact met Ruud", zegt Meijer. "We hebben een hapje gegeten, ik ben bij hem thuis geweest. Toen ik in het begin bij Brugge een paar duels wissel stond, zag hij aan me dat ik ermee zat en gingen we praten. Daar had ik veel aan."

De ontwikkeling van Meijer bij Brugge is snel gegaan. "Er zijn veel routes om de top te halen. Als je zelfverzekerd bent, dan kan het goedkomen. Ik denk dat het in Brugge ook wat rustiger is dan wanneer ik bijvoorbeeld bij Ajax, Feyenoord of PSV had gespeeld. Dan lig je toch wat meer onder een vergrootglas. Aan de andere kant: misschien is dat voor een jonge jongen toch wel goed. Ik heb lang over deze stap nagedacht. En het pakt goed uit", aldus Meijer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand