Blauw-Zwart kan Gent dit weekend dubbele tik verkopen

©Orange Pictures / Photo News
©Orange Pictures / Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/02/blauw-zwart-kan-gent-dit-weekend-dubbele-tik-verkopen/

Het eerste weekend van februari staat bij Blauw-Zwart in het teken van de Slag om Vlaanderen. Niet alleen staan de heren zondagmiddag voor de tweede keer in vijf dagen tegenover KAA Gent. Ook Club YLA krijgt bezoek uit Oost-Vlaanderen. De dames zijn er evenals de heren alles aan gelegen om hun rivaal een tik te verkopen.

Drie dagen na de eerste ontmoeting in de halve finales van de Croky Cup staat Club Brugge opnieuw tegenover de ploeg van Hein Vanhaezebrouck. Hoewel Club er met de overwinning vandoor ging, zullen de Buffalo's zondag met vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Dat klinkt gek als je kijkt naar Gents' resultaten in de eerste wedstrijden van 2022. Gent wist namelijk nog niet te winnen.

Dat mag een klein wonder heten. Gent verloor in de aanloop naar de eerste halve finale tegen Club met 0-1 van Antwerp FC, een wedstrijd die de ploeg van Vanhaezebrouck altijd had moeten winnen. Dat zag ook Alfred Schreuder. ''Qua resultaat heeft Gent het tot nu toe misschien minder gedaan dan verwacht. Maar ik heb ze aan het werk gezien tegen Antwerp en daar hebben onverdiend verloren'', zei Schreuder dinsdag op zijn persconferentie.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1489298136908451840?s=20&t=b1y0VyyGcmPff-F3P1wQGw

Efficiënter

Onverdiend verliezen deed Gent drie dagen later opnieuw. Ditmaal tegen Club Brugge in de Croky Cup. Dat niet Gent, maar Blauw-Zwart op 2 maart met een voordeel aan de return begint is een wonder. De Buffalo's creëerden kans op kans. Ze raakten de paal, de lat en misten ook nog eens een pingel. Maar Club was simpelweg een stuk efficiënter en slaagde er uiteindelijk in om met tien man de voorsprong over de streep te trekken.

Schreuder was na afloop zeer te spreken over de mentaliteit van zijn ploeg. Maar hij weet dat het voetbal een stuk beter zal moeten. In dat geval zal Blauw-Zwart Gent ook zondag ongetwijfeld een nederlaag toedienen. Voor de Buffalo's zou een nederlaag heel slecht uitkomen. Ze deden een lange tijd mee om de bovenste plekken. Maar door de slechte reeks na de winterstop zijn ze gedaald naar de zesde plek.

Club YLA

Bij een nederlaag in Jan Breydel kan Gent de Champions' play-offs ambities voorlopig in de ijskast zetten. Dat klinkt voor iedereen wiens hart Blauw-Zwart kleurt natuurlijk als muziek in de oren. Zeker omdat Club YLA de damesploeg van Gent zaterdagmiddag ook een flinke klap kan toedienen in de strijd om een ticket voor play-off I.

Club YLA is al zeker van deelname aan play-off I. Maar de dames zijn er natuurlijk alles aan gelegen om de reguliere competitie goed af te sluiten. Daarvoor zullen ze zaterdag moeten winnen van KAA Gent Ladies. Aan motivatie geen gebrek. Eerder dit seizoen ging Club YLA immers nog onderuit in Oost-Vlaanderen. Hoog tijd dus dat die verliespartij recht wordt gezet.

Daarnaast kan Club YLA de opdracht voor KAA Gent Ladies er dus nog een stuk lastiger op maken. Bij een nederlaag in The NEST hebben de Gentse dames plaatsing voor de play-offs niet langer in eigen hand.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1489875213340876801?s=20&t=b1y0VyyGcmPff-F3P1wQGw

De Slag om Vlaanderen belooft dus zowel bij de heren als dames een interessante te worden. Als na 180 minuten Blauw-Zwart maar als grote winnaar uit de strijd komt...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
Club Brugge
13:30
Anderlecht
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 26 29 62
2 Anderlecht 26 24 54
3 Club Brugge 26 30 45
4 Antwerp 26 24 44
5 Gent 26 12 42
6 Genk 26 21 40
7 Cercle Brugge 26 5 40
Bekijk de hele stand