Bolingoli blikt terug naar periode met Preud'Homme: "Nooit duidelijk"

Jelle Vosse, Michel Preud'homme en Timmy Simons
Jelle Vosse, Michel Preud'homme en Timmy Simons Foto: © Pro Shots

Gedurende de afgelopen jaren speelde Michel Preud'Homme een cruciale rol in het succes van Club Brugge. Boli Bolingoli had het voorrecht om enkele seizoenen nauw met hem samen te werken.

Komende zondag zal Boli Bolingoli met KV Mechelen afreizen naar Club Brugge. De linksback is een bekend gezicht in het Jan Breydelstadion, waar hij speelde tussen 2013 en 2016. Onder leiding van Juan Carlos Garrido kreeg hij de kans om zich te bewijzen, en later kwam Michel Preud'Homme aan het roer.

In die periode wisselde hij regelmatig tussen de basis en de bank, waarbij hij enkele prachtige momenten beleefde, waaronder zijn twee doelpunten tegen het Turkse Besiktas in de Europa League.

In een interview met Het Nieuwsblad besprak Bolingoli zijn soms verwarrende samenwerking met Preud'Homme: "Vroeg ik me af of ik een linksback of een linkervleugelspeler was?", zo zei hij. "Het was nooit helemaal duidelijk voor mij. In mijn hoofd zag ik mezelf als een spits, maar tijdens de training stond ik meestal achteraan. En als ik in het weekend mocht spelen, werd ik op de linkerflank gepositioneerd."

Bolingoli heeft echter geen spijt van het feit dat hij in zijn carrière met Preud'Homme te maken had: "Hij was streng, maar rechtvaardig. Ik moet eerlijk toegeven dat het vaak alles of niets was met mij, en ik was niet consequent genoeg."

Lees meer:
0 reacties