Boskamp: "Die is dit seizoen weggestuurd door het bestuur"

Jan Boskamp
Jan Boskamp Foto: © Pro Shots

Wordt Scott Parker vervangen door Alfred Schreuder bij Club Brugge? De Nederlandse coach wacht nog even voordat hij aan een nieuw avontuur begint in België, en dat lijkt een verstandige keuze. De club moet namelijk eerst de kleedkamer op orde krijgen, want met het vertrek van Ruud Vormer verloor de spelersgroep een zeer waardevolle leider.

Johan Boskamp merkt op dat Parker moest werken met een team dat niet goed op elkaar was ingespeeld. "Als je me vraagt wie dit seizoen de voortrekker is bij Club, kan ik daar geen antwoord op geven. Ze hadden er een, Ruudje Vormer, maar die is aan het begin van dit seizoen weggestuurd door het bestuur", stelt de Nederlandse analist in Het Belang van Limburg.

Achteraf gezien was het volgens Boskamp een fout om Vormer te laten gaan. Dit was de eerste van een aantal verkeerde beslissingen die de club dit seizoen heeft genomen. Hans Vandeweghe, columnist bij De Morgen, maakt dezelfde bedenking. Ook volgens hem werd het vertrek van Vormer onderschat. De aanvoerder had misschien wel zijn beste sportieve jaren achter de rug, maar binnen de kleedkamer was hij nog steeds van onschatbare waarde.

Volgens Vandeweghe was Vormer de grote aanjager, niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Ondanks dat hij steeds minder speeltijd kreeg, had hij nog steeds veel invloed op de spelersgroep. "De laatste seizoenen was het minder, maar hij bleef de aanjager die bepaalde in welke modus er werd gespeeld en misschien nog belangrijker, hoe er werd getraind", schrijft Vandeweghe.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand