Boskamp kritisch: "Dan liggen ze weer te ouwehoeren, waardeloos"

Jan Boskamp
Jan Boskamp Foto: © Pro Shots

Na drie Champions League-overwinningen op rij was Jan Boskamp vol lof over Carl Hoefkens. Hij zou de trainer zo een tienjarig contract aanbieden. Dat kwam er echter niet van: Hoefkens werd deze week ontslagen.

"Zo werkt het natuurlijk ook niet. Maar ik vind het ongelofelijk dat ze hem nu al op straat hebben gezet. Het was toch klasse wat Carl in Europa gepresteerd heeft? Maar dan ken je twee slechte maanden – nou ja, of één slechte maand, want er zat een heel WK tussen – en dan liggen ze weer te ouwehoeren", zegt Boskamp tegenover Het Nieuwsblad.

De voormalig voetballer vervolgt: "Akkoord: de laatste twee matchen vond ik Brugge niet goed spelen. En als topclub moet je ook slechte matchen kunnen winnen, maar doordat ze de kansen misten, vielen ook de resultaten tegen. Op zo’n moment verwacht ik echter dat Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert rust uitstralen, maar die zeggen niks en gaan intussen gewoon op zoek naar een nieuwe trainer. Waardeloos", is hij duidelijk.

Hoefkens heeft jarenlang bij Club gezeten. "Na die acht jaar weet je toch wel wat je in de kuip hebt? Dan kun je niet na een paar maanden afscheid nemen. Typisch Belgisch voetbal dit: de helft van de ploegen in eerste klasse hebben intussen hun trainer buiten gegooid. En nu moet Bart Verhaeghe zowel bij Brugge als bij de nationale ploeg een coach aanstellen? Vertel mij dan eens wie er voorrang krijgt? Zoiets kan echt alleen maar bij ons", aldus Boskamp.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand