BREAKING: Club Brugge dient klacht in en wil rematch met Mechelen

Club Brugge logo
Club Brugge logo Foto: © Orange Pictures

Club Brugge heeft een officiële klacht neergelegd bij het Professional Referee Department. Dit vanwege het afgekeurde buitenspeldoelpunt in de wedstrijd KV Mechelen – Club Brugge.

"Club verwijst hierbij naar het moment in de 72e minuut van de wedstrijd waarop een geldig gescoord doelpunt van Club Brugge onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel en waarbij de Video Assistant Referee (VAR) geen interventie deed om de onterechte beslissing te corrigeren. Niet enkel in het belang van Club Brugge maar ook in het belang van de professionalisering van het Belgische voetbal lijkt het Club belangrijk dat deze fout niet zonder gevolg blijft", zo schrijft de club via haar officiële kanalen.

Een fout bij de VAR kan niet door de beugel. "In deze is er echter geen sprake van een menselijke fout maar van een professioneel-technische fout. De VAR is ontstaan om menselijke fouten uit de wedstrijd te halen in wedstrijdbepalende fases, via technische hulpmiddelen. Wanneer de VAR een dusdanige wedstrijdbepalende fout maakt, die niet voor interpretatie vatbaar is, moet dit beschouwd worden als een professioneel-technische fout en moet desgevallend de wedstrijd dus worden herspeeld."

Lees meer:
0 reacties