Buchanan nog een vraagteken voor trip naar Eupen

PHOTONEWS 10960254 459
PHOTONEWS 10960254 459 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Het is momenteel nog maar de vraag of Alfred Schreuder in de uitwedstrijd tegen Eupen een beroep kan doen op Tajon Buchanan. De Canadees moest het thuisduel met Charleroi van afgelopen zondag missen wegens een positieve coronatest. Het lijkt er nu ook op dat hij de training van donderdag aan zich voorbij heeft moeten laten gaan.

Buchanan beleeft een enerverend begin van zijn periode bij Club Brugge. Blauw-Zwart kondigde zijn komst afgelopen zomer al aan. Maar New Engeland Revolution wilde de Canadees niet middenin het Amerikaanse seizoen laten gaan. Daar viel wat voor te zeggen. Buchanan was immers van grote waarde voor zijn ploeg.

De aanvaller was er natuurlijk op gebrand om die lijn door te trekken in het shirt van Club Brugge. Zijn start mocht er in ieder geval zijn. Hij beleefde een geslaagd debuut tegen STVV en was een week later belangrijk met een assist op Standard. Maar het is nog wachten op zijn eerste doelpunt in dienst van zijn nieuwe club.

Heel gek is dat niet. Buchanan vertrok na de uitwedstrijd tegen Standard naar de nationale ploeg van Canada. In de tussentijd speelde Club drie matchen, die Buchanan dus allemaal aan zich voorbij moest laten gaan. Dat gold ook voor het thuisduel met Charleroi van afgelopen zondag. De Canadees had een week eerder nog een basisplaats in de Slag om Vlaanderen, maar ontbrak tegen Charleroi wegens een positieve coronatest.

Vraagteken

Schreuder kon in die wedstrijd ook geen beroep doen op Bas Dost. De spits kampte met een blessure. Maar het bezoek aan Eupen lijkt niet in gevaar te komen voor Dost. Hij stond donderdag in ieder geval 'gewoon' op het trainingsveld. Of Buchanan ook van de partij was, durven wij niet te zeggen. Afgaande op de trainingsfoto's die Club deelt op Instagram en Twitter lijkt het er niet op. Daarop is Buchanan namelijk niet te bekennen.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1494340871629643783?s=20&t=c4BCCt_1ihMDY-VASJVZEw

Achter zijn naam staat dus nog een vraagteken. Maar voor de rest lijkt Schreuder geen reden tot klagen te hebben. De oefenmeester moest in zijn eerste wedstrijden 'dealen' met de ene na de andere schorsing, blessure en coronabesmetting. Maar zoals het er nu naar uitziet, werkt Schreuder met een zo'n volledig mogelijke kern toe naar het bezoek aan Eupen. Zo keert ook Éder Balanta terug. Hij ontbrak tegen Charleroi wegens een schorsing.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda