Burgess houdt vertrouwen: "Omdat we een sterk collectief zijn"

Christian Burgess na een goal
Christian Burgess na een goal Foto: © Pro Shots

Club Brugge en Union staan woensdagavond wederom tegenover elkaar in een belangrijke match om de titel. Union wordt gezien als een underdog tijdens deze clash. Ook Union-verdediger Christian Burgess beseft dat.

De Engelse verdediger beseft dat Brugge kwalitatief misschien sterker is, maar toch zou hij niks willen veranderen aan het team van Union. Omdat we een sterk collectief zijn", laat hij weten aan Het Nieuwsblad. "Mocht je me vragen welke speler van Club ik zou willen inpassen, dan zou het simpel zijn: niemand. Onze kracht is het geheel."

Wel ziet Burgess Brugge als de titelfavoriet. "Zo’n Vanaken of De Ketelaere: dat zijn supergetalenteerde mannen. En dan is er ook de ervaring van een Vormer en Mignolet. Maar Union als eenheid: óók top. Het is gewoon anders."

Toch zou het hem pijn doen om de titel dit jaar niet te pakken. "Sinds Kerstmis denk ik elke dag aan een eventueel kampioensfeest. Maar hey, het is nog niet gedaan, hé. De play-offs zijn bijzonder onvoorspelbaar, iedereen kan van iedereen winnen. Als de verschillen dan ook nog eens zo klein zijn door die halvering. De spanning is enorm", legt hij uit.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 34 51 77
2 Club Brugge 34 35 72
3 Anderlecht 34 36 64
4 Antwerp 34 17 63
5 Gent 34 26 62
Bekijk de hele stand