Canada en Buchanan laten uitgelezen kans liggen

PHOTONEWS 10961951 007
PHOTONEWS 10961951 007 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Canada en Tajon Buchanan zijn nog niet zeker van deelname aan het WK in Qatar later dit jaar. De Canadezen hadden in de nacht van donderdag op vrijdag een ticket kunnen veroveren, maar het bezoek aan Costa Rica mondde uit in een teleurstelling.

Er stond tot de uitwedstrijd tegen Costa Rica geen maat op Canada. De ploeg had zeven van de elf kwalificatiewedstrijden winnend afgesloten. Daardoor kon ze zich afgelopen nacht dus plaatsen voor het WK in Qatar. Maar door een 1-0 nederlaag moesten Buchanan en zijn landgenoten het feestje nog even uitstellen.

Ook Buchanan kon dus niet voorkomen dat het een teleurstellende avond werd. De vleugelflitser had een basisplaats en speelde de hele wedstrijd. Een doelpunt van Celso Borges vlak voor rust deed Buchanan en zijn teamgenoten echter de das om. Tien minuten daarvoor had Mark-Anthony Kane van Canada het veld al verlaten met een rode kaart. Met een man minder konden de Canadezen de bordjes niet terug in evenwicht hangen. Buchanan raakte nog de lat.

Er is echter nog geen reden voor paniek voor Canada. De nummers één tot en met drie van de CONCACAF plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Qatar. Canada gaat nog altijd aan de leiding. De voorsprong op nummer vier Costa Rica bedraagt weliswaar door de nederlaag nog slechts vier punten, maar met nog maar twee wedstrijden te gaan kan het eigenlijk niet meer misgaan. Bij een overwinning in de volgende wedstrijd zijn Buchanan en zijn landgenoten geplaatst.