Carl Hoefkens aangesteld als nieuwe hoofdtrainer Club Brugge

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens Foto: © Pro Shots

Club Brugge heeft de nieuwe hoofdtrainer te pakken. Assistent-trainer Carl Hoefkens wordt de opvolger van Alfred Schreuder en zal volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Blauw-Zwart worden. Dat meldt de club op de clubwebsite.

Hoefkens heeft al een lange geschiedenis Club Brugge, hij speelde er al van 2009 tot 2013. In 2018 keerde hij terug bij Blauw-Zwart als assistent-trainer in de jeugd. De afgelopen drie seizoenen was hij assistent bij de A-kern en legde hiermee de basis voor de drie landstitels op rij.

Vanaf volgend seizoen is hij de nieuwe T1 van de landskampioen. Hij krijgt hierbij de ondersteuning van Rik de Mil en Paul Okon. De drie tekenen een contract voor onbepaalde duur.

Rik de Mil zette als beloftencoach van Club NXT en was de laatste weken al te zien op de bank van de A-kern. Het doorstromen van De Mil past bij de filosofie van Club Brugge om naast spelers ook trainers de kans te geven en zich te laten ontwikkelen.

Ook Paul Okon komt terecht in de trainersstaf. Okon droeg het Blauw-Zwart van 1991 tot 1996 en maakte daarna een mooie carrière in het buitenland. Samen met De Mil gaat Okon Hoefkens assisteren richting de vierde landstitel op rij.

Club-CEO Vincent Mannaert is blij met Hoefkens als nieuwe hoofdtrainer. "Carl Hoefkens is wat ons betreft de juiste man op het juiste moment. Carl kent de Club als geen ander en hij heeft ervaring met het werken binnen onze structuur. Hij is een gepassioneerde winnaar die bewezen heeft spelers, en niet enkel jonge, beter te maken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda