Champions League keert terug op bomvol Jan Breydel

©Jimmy Bolcina / Photo News
©Jimmy Bolcina / Photo News Foto: © ©Jimmy Bolcina / Photo News

De dag waar zo erg naar werd uitgekeken, is eindelijk aangebroken. De Champions League-hymne keert woensdagavond terug op Jan Breydel. Die zal na bijna twee jaar eindelijk weer klinken in een uitverkocht stadion. Club Brugge verkocht dinsdagmiddag de laatste tickets voor de eerste wedstrijd in het kampioenenbal, waarin de ploeg van Philippe Clement direct flink aan de bak mag. Het Paris Saint-Germain van Lionel Messi en co komt namelijk op bezoek. Een mooier rentree van de Champions League kan Blauw-Zwart zich bijna niet voorstellen.

De ambities van Club Brugge zijn bekend. Nationaal succes - kampioen spelen - is vereist om in de Champions League uit te komen. De ploeg van Philippe Clement wil echter niet enkel als opvulling dienen. Ze is ambitieus en wil zich graag meten met de grootste ploegen in Europa. Overwinteren in de Champions League is iets waar Club Brugge al jaren van droomt. Het zat er vooralsnog niet in. Vorig jaar was de ploeg heel dichtbij, maar kwam ze op de laatste speeldag uiteindelijk één doelpunt tekort. De teleurstelling was er, maar de trots overheerste. Eindelijk had Club Brugge laten zien dat het zich wel degelijk kan meten met de top.

Of de Champions League-campagne van vorig seizoen een incident was, zal in de komende maanden moeten blijken. Club Brugge lijkt de ambities in ieder geval een beetje te moeten parkeren. Clement en co nemen het in de groepsfase op tegen Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig. De groep des doods, met twee gedoodverfde kandidaten voor de eindzege van het miljardenbal. Ja, een prachtige loting, maar Club was graag in een groep met perspectief beland. Aan de andere kant heeft Blauw-Zwart niets te verliezen. Het zal in geen enkele wedstrijd als favoriet aan de aftrap verschijnen. De druk ligt bij de andere ploegen, die voorbije zomer flink met geld hebben gesmeten.

https://twitter.com/BlauwZwartFans/status/1437845644941697026?s=20

Een ander, groot, voordeel voor Club Brugge is dat de supporters terug welkom zijn. Niet alleen op Jan Breydel, maar ook in uitwedstrijden. Dat betekent dat de ploeg van Clement zich sowieso kan verheugen op drie keer een uitverkocht huis. Om te beginnen woensdagavond, tegen Paris Saint-Germain. Mauricio Pochettino, coach van PSG, heeft een leger aan sterren tot zijn beschikking. De voorhoede, bestaande uit Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé, boezemt angst in. Ze hebben echter nog niet samengespeeld. Met een beetje geluk loopt het dus van geen kanten, al moeten we daar maar niet van uitgaan.

Het belooft ongetwijfeld een prachtige avond te worden, wat de uitslag ook mag zijn. ''Met z’n allen You’ll Never Walk Alone zingen voor de wedstrijd, kippenvel krijgen tijdens de Champions League-hymne en beginnen schreeuwen vanaf het eerste fluitsignaal: het komt allemaal heel dichtbij nu'', schreef Blauw-Zwart dinsdag al op de site. Nu is het aan de supporters om van het Jan Breydel een echte heksenketel te maken.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1438020649189056518?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand