Chaos bij Antwerp FC kan invloed hebben op Play-Offs

Dankzij de 4-2 overwinning op Royal Excelsior Mouscron op de laatste speeldag van de reguliere competitie, begint Club Brugge met een recordvoorsprong van acht punten aan de Play-Offs. Over drie dagen gaan die officieel van start. In de aanloop naar de openingswedstrijd tussen Antwerp FC en KRC Genk, is het behoorlijk onrustig op de Bosuil. Lior Refaelov vertrekt na afloop van dit seizoen transfervrij naar concurrent Anderlecht, terwijl de toekomst van coach Franck Vercauteren en sportief directeur Luciano D'Onofrio onzeker is.

Er stond afgelopen weekend geen competitievoetbal op het programma in België. Gevoetbald werd er wel. Standard en KRC Genk stonden namelijk tegenover elkaar in de finale van het bekertoernooi. De winst ging naar de ploeg van John van den Brom, die daardoor met een enorme boost toewerkt naar de Play-Offs. Daags na de bekerfinale ging het echter vooral over de transfer van Refaelov. De aanvallende middenvelder verruilt Antwerp FC na afloop van dit seizoen transfervrij voor Anderlecht. Maandag tekende hij een contract voor twee jaar in Brussel.

Niet lang nadat Anderlecht de komst van Refaelov officieel maakte, bracht Antwerp FC een statement naar buiten. Daarin viel te lezen dat de Great Old niet te spreken is over de timing en handelswijze rond de overgang van Refaelov. Antwerp FC moet echter vooral bij zichzelf te rade gaan waar het nou precies misging. De huidige nummer twee van België wilde namelijk weldegelijk langer door met Refaelov, maar vist dus achter het net. Dat schijnt onder meer te maken hebben met de aanpak van Vercauteren. Naar verluidt is de Israëliër daar geen fan van. ''Daarom gaat hij graag naar Anderlecht op sportief vlak, omdat hij daar opnieuw aanvallend voetbal kan brengen'', klinkt het namens Tom Boudeweel bij Sporza.

Onzekere toekomst

Ook sportief directeur D'Onofrio komt er niet goed vanaf. Hij heeft te lang gewacht met een nieuw voorstel voor Refaelov. Dat moet Antwerp FC dus verkopen met een vertrek van de smaakmaker naar een directe concurrent. Het is daarom nog maar de vraag of de toekomst van zowel Vercauteren als D'Onofrio op de Bosuil ligt. Daar zullen de resultaten in de Play-Offs uiteraard ook invloed op hebben. Antwerp FC beleeft in ieder geval geen fijne voorbereiding. Vrijdagavond treft het KRC Genk, dat een prettige generale repetitie kende. De ploeg van Van den Brom veroverde ten koste van Standard de beker en werkt dus met vertrouwen toe naar de ontmoeting op de bosuil.

Profiteert Genk van de onrust op de Bosuil? Dat zou zomaar kunnen. Club Brugge zou het in ieder geval niet verkeerd uitkomen. De koploper wil zo snel mogelijk kampioen worden. Puntenverlies van Antwerp FC op de eerste speeldag en een overwinning op Anderlecht, dan komt de landstitel wel heel dichtbij. De voorsprong op nummer twee Genk bedraagt dan tien punten. En vijf dagen na de thuiswedstrijd tegen Anderlecht speelt Club Brugge tegen de Genkies...

Lees meer: