Chong blikt vooruit: "Hij durft jonge talenten de kans te geven"

Tahith Chong
Tahith Chong Foto: © Pro Shots

Tahith Chong, oud-speler van Club Brugge, hoopt nog steeds op een doorbraak bij Manchester United. De aanvaller voetbalt momenteel op huurbasis in Engeland bij Birmingham City in het Championship.

In gesprek met Voetbal International vertelt Chong over zijn droom om alsnog te slagen bij de Engelse topclub. "Het doel blijft natuurlijk Manchester United. Het vertrouwen van hen is er in elk geval. Ze hebben de optie in mijn contract gelicht."

"Ze willen ook echt dat ik in de voorbereiding op komend seizoen weer bij hen aansluit", gaat de Nederlander verder. "Ze zien al mijn wedstrijden en in de gesprekken die ik heb gevoerd blijkt dat ze tevreden zijn met mijn ontwikkeling."

In zijn vorige periodes bij Manchester United keek Chong zijn ogen uit. "Ik deelde de kleedkamer soms met sterren als Paul Pogba, Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic. Ze zijn ook heel behulpzaam. Neem Pogba, hij vertelt je tijdens trainingen wat je goed doet en als het wat minder gaat, geeft hij je advies over hoe het beter kan."

Tijdens de revalidatie van zijn liesblessure in november had de oud-speler van Blauw-Zwart contact met Cristiano Ronaldo. "Cristiano was geïnteresseerd in mij en welke blessure ik had. Super aardige man, maar dat zijn eigenlijk al de sterren die bij Manchester United spelen."

Chong werd vorig jaar uitgeleend aan de Belgische topclub, waarvoor hij tien wedstrijden speelde. Volgend jaar hoopt de 22-jarige buitenspeler een kans te krijgen van coach Erik ten Hag. "Ik heb wel het idee dat hij jonge talenten de kans durft te geven."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda