Clement beloont Sandra voor uitstekende optredens

Club Brugge leverde onlangs liefst twaalf internationals af. Van Simon Mignolet tot Noa Lang en van Jack Hendry tot Charles de Ketelaere. Het was echter Cisse Sandra die de meeste indruk maakte. De jonge middenvelder mocht zich melden bij de U19 van België en liet opnieuw zijn voeten spreken. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Philippe Clement heeft hem namelijk opgenomen in zijn selectie voor het bezoek aan KV Mechelen.

Sandra beleeft een stormachtige ontwikkeling dit seizoen. De nog altijd pas zeventien jarige middenvelder speelde onlangs nog negentig minuten in de bekerwedstrijd tegen Deinze. Zijn basisplaats had hij vooral te danken aan zijn prestaties bij Club NXT. Vooral in de UEFA Youth League maakt hij veel indruk. Zo was hij op bezoek bij de U19 van RB Leipzig al goed voor twee treffers en ook in de bizarre uitwedstrijd tegen de beloften van Manchester City maakte hij er twee. Bij de U19 van België deed hij er nog een schepje bovenop met drie treffers in de kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Daarmee had hij vanzelfsprekend een groot aandeel in de 5-1 overwinning.

Vrijdagavond volgen mogelijk zijn eerste minuten in de Jupiler Pro League. Clement heeft hem dus opgenomen in zijn selectie voor de uitwedstrijd tegen KV Mechelen. Ook de internationals zijn gewoon van de partij. Dat betekent dat ook Hendry een plekje heeft in de selectie. Clement vertelde donderdagmiddag tijdens zijn persconferentie nog dat de Schot niet helemaal okselfris is teruggekeerd van de nationale ploeg. Het is dus nog afwachten of hij tegen de huidige nummer vier van België aan de aftrap verschijnt. Wesley zal in ieder geval niet in actie komen. De Braziliaan behoort, niet voor het eerst dit seizoen, niet tot de wedstrijdselectie. Dat geldt ook voor Owen Otasowie.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1461365373110943759?s=20
Lees meer: