Clement: ''Er zijn wat zaken uit de context genomen''

PHOTONEWS 10945066 178
PHOTONEWS 10945066 178 Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Dat de wereld er van de ene op de andere dag heel anders uit kan zien, bewijst deze week nog maar eens. Na de dramatische avond tegen RB Leipzig dacht men al aan het ontslag van Philippe Clement, maar Club Brugge en zijn coach hebben in de afgelopen twee matchen tegen KRC Genk laten zien dat het met de mentaliteit wel goed zit.

Voetballend was het in de twee voorbije matchen in Limburg misschien niet altijd goed, maar soms worden er simpelweg andere dingen gevraagd. Vooral na de nederlagen tegen KV Mechelen en RB Leipzig was het voor Club Brugge zaak om op de een of andere manier twee keer te winnen van KRC Genk. Niet alleen om in het spoor te blijven van koploper Union, maar ook om de bekerdroom in leven te houden. Daarnaast stond ook de positie van Clement op het spel. De coach kreeg na de nederlagen tegen Mechelen en RB Leipzig veel kritiek over zich heen. Even deden zijn twee landstitels er niet meer toe. De coach kon zich vinden in de kritiek, maar probeerde die vorige week ook al te relativeren.

Dat deed hij woensdag na de bekerzege op KRC Genk opnieuw. ''Er zijn de voorbije week ook wel wat zaken uit de context genomen'', klinkt het namens Clement op de clubsite. ''We weten namelijk welke kwaliteiten dat Leipzig heeft en wij kennen onze plaats ook in die Champions League. De jongens hebben al 3 heel goede partijen in die Champions League gespeeld en 2 partijen waarin we het moeilijk hadden. Vóóraf had iedereen voor dat scenario getekend, maar die lat is gewoon verlegd geweest omwille van de prestaties van de jongens. Maar ik denk dat de reactie van heel de groep duidelijk is wat ons plannen voor de komende maanden nog zijn.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1466301107769167876?s=20

Parijs

De twee overwinningen op KRC Genk zullen het zelfvertrouwen in ieder geval een enorme boost geven. Een gewenste boost. Over vijf dagen wacht namelijk de allesbeslissende uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. Overwintering in de Champions League zit er niet meer in, maar een ticket voor de Europa League behoort nog wel tot de mogelijkheden. Daarvoor heeft Club wel een klein wonder nodig. RB Leipzig moet eigenlijk verliezen van Manchester City. In dat geval heeft Club aan een punt genoeg om Europees voetbal na de winterstop veilig te stellen. Dat belooft echter een loodzware klus te worden. Maar voordat de blik op Parijs kan, wacht zaterdag de ontmoeting met Seraing.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand