Clement gaat roteren: ''Ambitieus op drie vlakken''

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/moet-clement-vrezen-voor-zijn-baan-na-nieuwe-nederlaag/

Club Brugge gaat dit seizoen voor de derde landstitel in successie en hoopt ook in Europa hoge ogen te gooien. Dat laatste lukt vooralsnog alleraardigst. Na het gelijkspel tegen Paris Saint-Germain volgde een overwinning op RB Leipzig. Komende dinsdag wacht een nieuwe kraker, thuis tegen Manchester City. Club Brugge krijgt echter eerst nog bezoek van KV Kortrijk. Dat duel gaat Philippe Clement aangrijpen om te roteren. Iets wat hij in de komende maanden wel vaker zal gaan doen.

De wedstrijden volgen zich in moordend tempo op. Hoewel meerdere spelers van Club Brugge begin deze week nog in actie kwamen voor hun land, staat vrijdag alweer de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk op het programma. Éder Balanta zal niet van de partij zijn. Hij heeft donderdagavond immers nog verplichtingen met de nationale ploeg van Colombia. Jack Hendry zal zeer waarschijnlijk op de bank beginnen, terwijl Clement mogelijk ook andere spelers rust zal geven. Vier dagen na het thuisduel met KV Kortrijk wacht immers alweer de match tegen Manchester City.

Om in elke competitie zo goed mogelijk voor de dag te komen, zal Clement in de komende maanden volop gaan roteren. ''We zijn ambitieus op drie vlakken en focussen ons niet alleen op één competitie'', vertelde hij donderdag op de persconferentie. ''Als je Manchester City bekijkt, dan zie je daar constant rotatie en dat zijn allemaal internationale spelers.'' Clement benadrukte daags voor de ontmoeting met KV Kortrijk nog maar eens dat hij al zijn spelers nodig zal hebben. ''Hier zijn we aan die cultuur aan het werken. Een deel van de kleedkamer snapt het al. Federico Ricca was belangrijk op Leipzig, maar zat de week ervoor niet bij de achttien. We gaan meer dan twintig spelers nodig hebben om ons doel te bereiken.''

Izquierdo

Het is dan ook goed nieuws dat José Izquierdo zijn oude niveau nadert. De Colombiaan keerde van de zomer terug bij zijn oude club, maar kreeg eerst de tijd om te revalideren. Inmiddels is hij fit genoeg om zijn rentree in Blauw-Zwart te maken. Wellicht gebeurt dat vrijdagavond al tegen KV Kortrijk. Izquierdo behoort in ieder geval tot de selectie, bevestigde Clement op de persconferentie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand