Clement hoopt op zelfde scenario als vorig seizoen

Club Brugge gaat zondagavond op bezoek bij Zulte-Waregem. De opdracht voor de ploeg van Philippe Clement is duidelijk: er moet gewonnen worden. Anders loopt de kampioen van België het risico dat ze al heel vroeg in het seizoen achter de feiten aan moet lopen. Dat wist Club Brugge op de vierde speeldag van vorig seizoen ook al te voorkomen. Clement zal hopen op hetzelfde scenario.

Blauw-Zwart kroonde zich in het door het coronavirus niet afgemaakte seizoen op overtuigende wijze tot landskampioen. De titelstrijd was eigenlijk geen moment echt spannend te noemen. Het was dan ook niet meer dan logisch dan dat Club voor het afgelopen seizoen dé grote favoriet voor de landstitel was. De start van het seizoen was echter niet om over naar huis te schrijven. Niet alleen verloor Club de bekerfinale van Antwerp FC. Ook veroverde het in de eerste drie competitiewedstrijden slechts drie punten. De ploeg won van Eupen, maar verloor in eigen huis van Charleroi én Beerschot.

Op de vierde speeldag moest op bezoek bij KRC Genk de ommekeer volgen. En die kwam er ook. Van harte ging het niet, maar een rake kopbal van Youssouph Badji in de laatste tien minuten van de wedstrijd bezorgde Club een belangrijke driepunter. De zege op Genk bleek het startsein voor een sterke reeks, waarin Blauw-Zwart ook won van Waasland-Beveren (4-1), Zulte-Waregem (0-6), Cercle (2-1) én Anderlecht (3-0). De ongeslagen reeks kwam weliswaar twintig dagen na de zege op Anderlecht ten einde, maar Club had zich in ieder geval weer gemeld in de top van de Jupiler Pro League.

Aan Clement en zijn manschappen de taak om zondagavond opnieuw voor het startsein voor een sterke reeks te zorgen. Na het teleurstellende optreden in de Brugse derby heeft de ploeg immers het een en het ander recht te zetten.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1426800794129608705?s=20
Lees meer: