Clement houdt sterkhouders buiten selectie voor bekerduel

Philippe Clement en Charles de Ketelaere tijdens Antwerp-Club Brugge
Philippe Clement en Charles de Ketelaere tijdens Antwerp-Club Brugge Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Er bestonden nog wat twijfels over de keuzes die Philippe Clement zal maken voor de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel. Tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag heeft hij daar echter meer duidelijkheid over gegeven. De coach bevestigde dat enkele sterkhouders niet van de partij zullen zijn.

Club Brugge is geweldig begonnen aan de tweede seizoenshelft. De eerste zes wedstrijden na de jaarwisseling werden allemaal gewonnen. Daarnaast zette de ploeg de concurrentie ook nog eens op ruime achterstand. Terwijl we in de eerste seizoenshelft leken af te stevenen op een spannende titelstrijd, lijkt nu niets meer een nieuwe landstitel voor Club Brugge in de weg te staan. Woensdagavond begint de ploeg van Clement aan een nieuw avontuur in de beker. Kwalificatie voor de achtste finales zal het moeten bewerkstellingen zonder Federico Ricca en Charles de Ketelaere, maar ook zonder Ruud Vormer, Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Clinton Mata.

Dat vertelde Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Olsa Brakel. ''Er zijn twee jongens met problemen. Ricca zal niet in de selectie zitten wegens een lichte spierblessure. Charles heeft getraind vandaag, maar heeft nadien wel aangegeven dat hij wat last had. Daar zullen we geen risico mee nemen. Vormer, Mata, Mignolet en Kossounou zitten ook niet in de selectie. Dat zijn de jongens die het meeste gespeeld hebben, maar ze zullen wel trainen.''

Clinton Mata in actie tegen Cercle
Clinton Mata krijgt van Philippe Clement eindelijk de mogelijkheid om uit te rusten. (©Orange Pictures/Photo News)

Clement grijpt de match tegen de amateurs van Olsa Brakel aan om andere gezichten aan het werk te zien. ''Ik wil ook jonge gasten de kans geven zoals Van der Brempt, Van den Keybus, De Cuyper en Badji'', aldus de coach. Vooral laatstgenoemde zal hopen op een basisplaats. De laatste keer dat hij aan de aftrapt mocht verschijnen, was in november. In die maand maakte hij ook zijn laatste treffer voor Blauw-Zwart. Dat was op bezoek bij KV Oostende. Met een rake intikker bepaalde hij de eindstand destijds op 1-3.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
26/12
Club Brugge
13:30
OH Leuven
zo
8/01
Genk
13:30
Club Brugge
zo
15/01
Club Brugge
13:30
Anderlecht
do
19/01
Sint-Truiden
20:45
Club Brugge
zo
22/01
Club Brugge
18:30
Sporting Charleroi
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 17 30 46
2 Union Saint-Gilloise 17 13 36
3 Antwerp 17 13 35
4 Club Brugge 17 14 33
5 Gent 17 14 30
6 Westerlo 17 4 26
7 OH Leuven 17 4 25
Bekijk de hele stand