Clement houdt zicht op eerste hoofdprijs met AS Monaco

Philippe Clement werd als hoofdtrainer van Club Brugge twee keer kampioen van België en sleepte ook eenmalig de Supercup in de wacht. Bij AS Monaco hoopt de oud-trainer van Blauw-Zwart natuurlijk nieuwe prijzen toe te voegen aan zijn palmares. De landstitel zit er niet in, maar de Coupe de France nog wel.

Het nieuwe jaar was nog maar een paar dagen oud of Philippe Clement arriveerde bij AS Monaco om daar aan de slag te gaan als hoofdtrainer. De oud-trainer van Club Brugge kreeg bij zijn doelstelling een duidelijke boodschap mee: deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League bewerkstelligen. Maar Clement zijn start in Frankrijk was met vier punten uit drie wedstrijden niet optimaal.

Inmiddels lijkt AS Monaco de smaak echter te pakken te hebben. Waar de ploeg van Clement afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning boekte in de topper tegen Lyon, plaatste ze zich dinsdagavond voor de halve finale van de Coupe de France. Een groots optreden was daarvoor niet nodig. AS Monaco stond in de kwartfinale namelijk tegenover Amiens, dat uitkomt op het tweede Franse niveau.

Maar een bekerstunt is nooit ver weg in het voetbal. Clement zal daarom meer dan tevreden zijn met de overwinning op Amiens. AS Monaco opende via Aurélien Tchouaméni al na vijf minuten de score. Zo'n tien minuten na rust maakte Kevin Volland er 2-0 van, tevens de eindstand. Het ticket voor de laatste vier is dus binnen voor Clement. Daarmee komt hij weer een stap dichterbij zijn eerste hoofdprijs als hoofdtrainer van AS Monaco.

https://twitter.com/AS_Monaco/status/1491167922156228608?s=20&t=lXBd0H0c9CfkIjIsIyNvGg

Europa League

Overigens zijn de Monegasken ook nog in de race voor de eindzege van de Europa League. Ze plaatsten zich voor de winterstop namelijk als groepswinnaar voor de achtste finales van dit toernooi. De tegenstander daarin is nog niet bekend. Tot de mogelijke opponenten behoren onder meer FC Barcelona, RB Leipzig en Borussia Dortmund. Maar zij moeten eerst nog de tussenronde zien te overleven.

Lees meer: