Clement is eerste ontmoeting met Essevee niet vergeten

Club Brugge neemt het zondagavond vanaf 21.00 uur op tegen Zulte-Waregem. Tegen Essevee speelde de ploeg van Philippe Clement in augustus haar beste competitiewedstrijd van het seizoen. Dat lijkt Clement niet te zijn vergeten.

Blauw-Zwart was er veel aan gelegen om het seizoen goed van start te gaan. De eerste officiële wedstrijd leverde met de eindzege van de Supercup weliswaar meteen een prijs op, maar het was de ploeg van Clement toch vooral te doen om de competitie. Daarin was de start echter ondermaats. Club behaalde slechts vier punten in de eerste drie wedstrijden. Clement besloot om het al na anderhalve wedstrijd over een andere boeg te gooien. Hij begon het seizoen weliswaar nog met Bas Dost als eerste spits. Maar na een uiterst moeizame eerste helft op Union maakte Dost plaats en ging Charles de Ketelaere in de punt spelen.

Met De Ketelaere als diepste aanvaller speelde Club vorig seizoen kampioen op Anderlecht. Ook dit seizoen voetbalt de ploeg van Clement (iets) makkelijker met de Rode Duivel in de punt. Dat bleek vooral in de uitwedstrijd tegen Zulte-Waregem. De Ketelaere was continu aanspeelbaar, wist telkens de ruimte tussen en achter de laatste twee van Zulte-Waregem te vinden en die ook te benutten. Door uit de punt weg te trekken, maakte De Ketelaere ruimte voor Noa Lang, Hans Vanaken én Ruud Vormer. Zowel Lang, Vanaken als Vormer was op Essevee trefzeker. Toeval? Daar leek het die avond in ieder geval niet op.

Club Brugge won die wedstrijd met 0-4, waar het ook zomaar 0-6 had kunnen en misschien wel moeten worden. De kansen benutten is dit seizoen een groot probleem bij Club. Dat was ook vorige week tegen Seraing het geval. Zelfs Dost, die er twee maakte, liet grote kansen onbenut. Dat lijkt echter niet de reden waarom hij zondagavond, evenals dinsdag in Parijs, op de bank begint. Clement zal hopen op een herhaling van de eerste ontmoeting met Zulte-Waregem.

Lees meer: