Clement laat bekende namen uit kern voor stadsderby

Ook in de laatste wedstrijd van 2021 is er geen rol weggelegd voor José Izquierdo, Wesley en Owen Otasowie. Philippe Clement heeft de drie zomeraanwinsten opnieuw niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie.

Daarmee komt er een treurig einde aan de tweede periode van Wesley bij Blauw-Zwart. De Braziliaan vertrok in de zomer van 2019 voor een slordige 25 miljoen euro naar Aston Villa. Daar beleefde hij een goede start, maar na de jaarwisseling sloeg het noodlot toe. Wesley raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie en stond daardoor ruim een jaar aan de kant. Eenmaal hersteld kreeg hij geen nieuwe kans bij Aston Villa. Daar kwam tijdens de voorbereiding op dit seizoen geen verandering in. Hij keerde terug naar Club om zijn loopbaan terug nieuw leven in te blazen. Maar hij kwam sinds zijn terugkeer in West-Vlaanderen slechts 105 minuten in actie.

Wesley staat daarom op het punt om deze winter alweer te vertrekken bij Club. Volgens de laatste geruchten zal hij de overstap maken naar Brazilië. Ook Izquierdo en Otasowie hadden meer verwacht van de eerste helft van het seizoen. Izquierdo kreeg bij zijn rentree in West-Vlaanderen weliswaar te horen dat hij in eerste instantie alle tijd en ruimte zou krijgen om te revalideren en terug te keren naar zijn oude niveau. Maar hij maakte al veel sneller dan verwacht zijn rentree binnen de lijnen. Bij zijn eerste basisplaats, in de bekermatch tegen Deinze, was hij meteen trefzeker. Maar daarna hebben we nog maar weinig van hem gezien. Daar komt tegen Cercle dus geen verandering in. Dat geldt ook voor Otasowie, die zelfs nog altijd wacht op zijn officiële debuut in Blauw-Zwart.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1474778779042123777?s=20

Pérez

Ook Daniel Pérez en Tibo Persyn zijn, zoals bovenstaande lijst laat zien, niet van de partij tegen Cercle. De laatste keer dat Persyn, gehuurd van Inter, zijn opwachting maakte bij de hoofdmacht, was op 22 augustus tegen Beerschot. Hij maakte toen zijn basisdebuut en was meteen op fraaie wijze trefzeker. In dezelfde wedstrijd maakte ook Pérez zijn laatste minuten voor Club Brugge. De Venezolaan was een revelatie tijdens de voorbereiding op dit seizoen, maar kwam er in de eerste seizoenshelft niet aan te pas. Een al dan niet tijdelijk vertrek in de winterstop valt dan ook niet uit te sluiten.

Lees meer: